Γιόγκα για παιδιά
Μανάδες (ή πατεράδες) με παιδιά 3 έως 6 ετών ή 7 έως 12 ετών.
Όταν ξεκινάμε γιόγκα από μικρή ηλικία έχουμε τεράστιο κέρδος.
Πρώτα, καθιερώνεται μια συνήθεια που δίνει χαρά, αυξάνει τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης.
Οι ασκήσεις της Γιόγκα προσφέρονται ιδιαίτερα για τα παιδιά, γιατί μιμούνται τη φύση, τα ζώα, ιδιότητες ανθρώπινες.

Είναι βέβαια προσαρμοσμένες στην ηλικία τους και δεν μας ενδιαφέρουν οι επιδόσεις αλλά πόσο χαίρονται και πόσο συνεργάζονται για τα κοινά. Και επειδή Γιόγκα δεν σημαίνει μόνο άσκηση του σώματος, αλλά είναι τρόπος ζωής, μπαίνουν οι βάσεις για ανθρώπους με ηθικές αξίες και συλλογικότητα, γιατί Γιόγκα σημαίνει ενώνω.

Παρατηρούμε τα παιδιά να γίνονται δημιουργικά με την πάροδο του χρόνου, μικροί εφευρέτες. Νιώθουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα-οικογένεια-αγκαλιά.

Τα ίδια τα παιδιά, τη μέρα που γιορτάσαμε για Τρίτη φορά την Παγκόσμια ημέρα της Γιόγκα, στις 21 Ιουνίου 2017, όταν πήγαμε και καθαρίσαμε στην παραλία του Σχοινιά, επινόησαν τα λόγια του τραγουδιού που συνέθεσαν αυθόρμητα και ονόμασαν τον εαυτό τους «παιδιά της γιογκαλιάς» δηλαδή παιδιά της αγκαλιάς της Γιόγκα.

Συναντιόμαστε δύο Σάββατα κάθε μήνα 11:00-13:00
Η παιδική Γιόγκα (7 έως 12 ετών) θα γίνει Σάββατα στις εξής ημερομηνίες:
6 και 27 Οκτωβρίου 2018, 10 και 24 Οκτωβρίου, 8 και 22 Δεκεμβρίου 5 και 12 Ιανουαρίου 2019, 2 και 9 Φεβρουαρίου, 23 και 30 Μαρτίου, 6 και 20 Απριλίου, 11 και 25 Μαΐου, 1 και 15 Ιουνίου 2019.
Η παιδική Γιόγκα (3 έως 6 ετών) στις ίδιες ημερομηνίες ώρα 16:00-18:00

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα - Χατζηκοκόλη

Προτεινόμενη Δωρεά: 10 ευρώ κάθε συνάντηση

Μανάδες (ή πατεράδες) με παιδιά 0-3 ετών.
Όταν γεννιόμαστε, ερχόμαστε από το πνευματικό επίπεδο και όταν έχουμε τελειώσει το έργο μας εδώ, εντασσόμαστε πάλι σε αυτό. Όσο βρισκόμαστε πάνω στη γη, είμαστε στο «σχολείο» μας, ήρθαμε για να μάθουμε ο καθένας ό,τι είμαστε έτοιμοι να μάθουμε. Όσοι είμαστε ευλογημένοι με παιδιά, όχι μόνο αν τα γεννήσαμε, αλλά κι αν τα αγαπήσαμε και τα φροντίσαμε γιατί βρέθηκαν κοντά μας, έχουμε πάρει πολλά δώρα.

Μερικά από αυτά τα δώρα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Και σίγουρα έχετε και σεις πολλά να μας μάθετε αφού ζείτε κοντά σε τόσο μεγάλους δασκάλους, τα παιδιά σας. Η γιόγκα είναι πολύ κατάλληλη αφορμή για να ζήσουμε κάτι κοινό με τα παιδιά μας, που θα γραφτεί εύκολα κι απλά στη μνήμη τους σαν αγαπημένη συνύπαρξη και κοινή εμπειρία. Σας περιμένουμε να ζήσουμε μοναδικές και ανεπανάληπτες στιγμές που έχουν να μας ξεδιπλώσουν μυστικά για την ουσία της ζωής που ήταν πάντα κοντά μας και περίμεναν να αποκαλυφθούν.

Μέσα από αναπνοές συντονισμένες με ήπιες κινήσεις, αναπνοές που γεννούν την κίνηση και την εξελίσσουν, θα ασκηθούμε, θα μαθαίνουμε ενώ συγχρόνως διδάσκουμε την γιόγκα των Ιμαλαΐων (Himalayan Yoga Meditation), όπως την δημιούργησαν και την άσκησαν οι γιόγκι που ζούσαν μέσα στα μοναστήρια στις σπηλιές των Ιμαλαΐων, χιλιάδες χρόνια πριν.

Γιόγκα για μητέρες και παιδιά έως 3 ετών: κάθε Τετάρτη 18:00 - 19:00 ξεκινώντας από 14 Σεπτεμβρίου 2018

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα - Χατζηκοκόλη

Προτεινόμενη Δωρεά: 10 ευρώ κάθε συνάντηση