Γιόγκα για ενήλικες
Η Γιόγκα των Ιμαλαΐων απευθύνεται όχι μόνο στο σώμα αλλά και στον νου. Σήμερα, οι ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι γιατροί της κλασσικής ιατρικής δέχονται ότι οι αρρώστιες έχουν να κάνουν με το «ψυχολογικό», άρα με το συναίσθημα και τη σκέψη. Η σωστή στάση του σώματος βοηθά στη σωστή στάση του νου. Το ήσυχο σώμα προετοιμάζει έναν ήσυχο, καθαρό, εστιασμένο νου, που η έλλειψή του είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας.

Ξεκινάμε με ασκήσεις για τις αρθρώσεις και για τους αδένες του Swami Rama και συνεχίζουμε με ασκήσεις hatha yoga. Ακολουθεί ενεργειακή άσκηση μέσω της αναπνοής που είναι από τα βασικά μας «εργαλεία» για τη δημιουργία της εσωτερικής γαλήνης και διαύγειας.

Και καταλήγουμε με διαλογισμό.

Η γιόγκα, ωφελεί όχι μόνο στην υγιή σκέψη και συναίσθημα, αλλά και στην βελτίωση της μνήμης, σε πολλά μυοσκελετικά προβλήματα, στη δυσκοιλιότητα, στη ρύθμιση της πίεσης, της χοληστερίνης και πολλά άλλα.

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη

Συναντιόμαστε κάθε Τετάρτη 19:30 - 21:00 από 14 Σεπτεμβρίου 2018 και από τον Οκτώβριο, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:30 - 21:00
(για χαλάρωση, ασκήσεις προετοιμασίας για τις αρθρώσεις και τους αδένες (joints and glands), άσκηση σώματος, διαφραγματική αναπνοή, αναπνευστικές ασκήσεις και διαλογισμό)

Προτεινόμενη δωρεά : 40 ευρώ το μήνα