ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
Ελλάδα κομμάτι της ψυχής μας
Ο Οδυσσέας δεν ταξίδεψε ποτέ (Παρουσίαση)
η υγεία του ανθρώπου και η υγεία του κόσμου
το διηνεκές στην τρίτη χιλιετία
ωμοφαγική διατροφή
να κρίνουμε ή να μην κρίνουμε;
ιδού η απορία.
ποιος είναι ο ελεύθερος άνθρωπος;
συνέντευξη του μανώλη μπριλλάκη,
ΕΡΤ 1, 11/6/1999
γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν θυμώνουν;
θάνατος-ανάσταση
συνοδεία θανάτου
το παραμύθι του σύννεφου και της βροχής
το καφέ - σχολείο γεννιέται ή πως γκρεμίζεται ένας τοίχος.
οι κρίσεις στη ζωή μας
τι είναι διάλογος
σίβα ναταράγια
ο πρίγκιπας του κοσμικού χορού
τι τριάντα, τι σαράντα, τι ογδόντα
τα παιδιά: οι δάσκαλοι του ανθρώπου της νέας εποχής, της νέας συνείδησης
γιατί η σεξουαλική-ερωτική σχέση είναι τόσο σημαντική στη ζωή μας
το μανιφέστο της αγάπης
η πίστη και το απόλυτο
όταν ο έρωτας γίνεται έρωτας
συνέντευξη του κώστα φωτεινού στην εκπομπή της έλλης βαλσαμίδου
η ικανότητα που έχει ο άνθρωπος να θεραπεύεται μόνος του
ο φόβος της αλλαγής
το κοριτσάκι στο δάσος
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

η υγεία του ανθρώπου και η υγεία του κόσμου

από τον Κριστιάν Ροκούλ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 - Εισαγωγή

Σόφη: Λοιπόν να μην σας πω πόσο μεγάλη είναι η χαρά μας που είσαστε όλοι εδώ και που έχουμε μαζί μας τον Μισέλ Μπενζαμέν (Michel Benjamin) που πολλοί τον ξέρετε από πέρυσι και τον Κριστιάν Ροκούλ (Christian Raucoule). Θυμάστε, σας είχα πει όταν είχα πάει στις Ινδίες που είχα πάει κατευθείαν στη Γαλλία που είχαμε κάνει Καφέ Σχολειό στον πύργο του Μισέλ και ήταν εκεί ο Κριστιάν και με μέτρησε με τη μέθοδο που σας έλεγα; Και την πρώτη φορά που πήγα και ήταν ένα μέτρο και είκοσι τα κέντρα μου έξω από το σώμα μου; Τα ξαναέβαλε στη θέση τους. Έχει βρει μέχρι στιγμής άλλους δύο από αυτούς που είδε σήμερα που είχαν uτα κέντρα τους έξω από το σώμα και ήδη τα έχει τακτοποιήσει.
Τη Χρυσάνθη μας την ξέρουμε όλοι και δεν χρειάζεται να σας παρουσιάσω, την αγκαλιά του Καφέ Σχολειού όπως την λέμε. Έχει αναλάβει να μας μεταφράζει.

Χρυσάνθη: Θα με βοηθάτε άμα χρησιμοποιεί καμιά δύσκολη λέξη.

Σόφη: Αμέ... Μα έχουμε γαλλομαθείς εδώ. Θα μεταφράζει η Χρυσάνθη τον Κριστιάν στα ελληνικά και ό,τι λέμε εμείς στα ελληνικά θα τα μεταφράζει στα γαλλικά. Και μετά θα κάνει το ίδιο με τον Μισέλ. Εντάξει;

Χρυσάνθη: Με λίγα λόγια θα πω ποιοι είναι οι αγαπημένοι άνθρωποι αυτοί που ήρθαν. Είναι πραγματικά αγαπημένοι μόνο που είναι πρώτη φορά που τους βλέπουμε εδώ πέρα μαζί. Λοιπόν, ο κύριος Κριστιάν Ροκούλ είναι επιστήμονας και ερευνητής ειδικός στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αφού δούλεψε σαν αεροναυπηγός, επέλεξε να ασχοληθεί με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα σε σχέση με την υγεία. Ο Κριστιάν αρχίζει να διερευνά το θέμα της υγείας ολιστικά. Μελετά και βοηθά την αυτοθεραπεία. Μελετάει επίσης την ενέργεια στη φύση και στους κλειστούς χώρους στη Γαλλία. Κοντά στο Μπορντό όπου ζει, λειτουργεί τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια ένα περιπατητικό πανεπιστήμιο όπου συγκεντρώνει τους λάτρεις του Μοντέιν, του φιλόσοφου που γεννήθηκε και έζησε σε αυτή την περιοχή. Στο Πανεπιστήμιο αυτό αναβιώνουν, περπατούν, σκέφτονται και ζουν με τον τρόπο αυτού του μεγάλου ανθρωπιστή φιλοσόφου. Το έργο του Κριστιάν αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε από το Γαλλικό κράτος με την απονομή του βραβείου Lauréat du prix de la vocation. Ελληνικά δεν ξέρω να το μεταφράσω αυτό αλλά είναι ένα μεγάλο βραβείο. Όπως ξέρετε θα είναι διαθέσιμος για έναν περιορισμένο αριθμό συνεδριών για τη διάγνωση της κατάστασης των ενεργειακών κέντρων των ενδιαφερομένων και θα πω «καλώς ήλθατε».
Τώρα θα πω για τον Μισέλ Μπενζαμέν που είναι ειδικός σε θέματα αναπνοής και ενεργοποίησης της συνείδησης του σώματος. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με το ανθρώπινο σώμα. Μεγαλώνοντας σπούδασε αυτό το αντικείμενο πλάι σε μεγάλους δασκάλους και οδηγήθηκε σε μια συνεργασία ζωής με την κυρία Έλσα Γκίντλερ η οποία του δίδαξε την τέχνη της αναπνοής και την Φρίντα Γκοραλέφσκι που τον μύησε στα μυστικά του ανθρώπινου σώματος και την ανάπτυξή του. Δίδαξε για 20 χρόνια τους ηθοποιούς του θεάτρου Schaubuhne στο Βερολίνο, την επιστήμη της συνείδησης του σώματος. Ήταν σύμβουλος της φιλαρμονικής ορχήστρας του Βερολίνου. Μέχρι σήμερα είναι διευθυντής του ινστιτούτου Γκοραλέφσκι που είναι κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης για την συνείδηση της κίνησης και της αναπνοής, θέμα το οποίο εισηγείται και σε πολυάριθμα σεμινάρια διεθνώς. Αυτό είχαμε να πούμε. Μετά θα σας πούνε εκείνοι τα πιο ενδιαφέροντα πράματα ε;
Σας ευχαριστώ.

Κριστιάν Ροκούλ: E, λοιπόν, πρέπει κατ’ αρχήν να σας μιλήσω για τη χαρά μου. Τη μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο τραπέζι του Κώστα Φωτεινού και θα σας εξηγήσω γιατί στις υπόλοιπες μέρες τις εβδομάδας που θα βρίσκομαι εδώ. Εδώ στην Ελλάδα, στην Αθήνα και στο Καφέ Σχολειό της Αθήνας. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται και που το περιμένω μισόν αιώνα. Όταν ονειρευόμουν την Ελλάδα, ήταν εξ αιτίας του Μισέλ Μοντέιν (Michel Montaigne).

Έχω γεννηθεί στην πατρίδα του Μοντέιν. Και αφού ταξίδεψα όλον τον κόσμο, επέστρεψα στην πατρίδα μου για να περάσω την εποχή της σύνταξής μου. Εδώ και 25 χρόνια, που τα γιορτάσαμε τον περασμένο χρόνο, εμψυχώνω κάθε χρόνο ένα περιπατητικό πανεπιστήμιο Michel Montaigne. Τα 25 χρόνια του Μοντέιν τα εγκαινιάσαμε με ένα μνημειώδες άγαλμά του, που το εγκαταστήσαμε σε αυτόν τον μικρό τόπο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον πύργο του, Το φιλοτέχνησε ένας Ελβετός γλύπτης το 2009, μπροστά στο σπίτι του Εττιέν Ντε λα Μποεσύ, που ήταν φίλος του, στο Σαρλά και είναι φτιαγμένο από μια πέτρα που ζυγίζει 5 τόνους. Έτσι αυτά είναι 25 χρόνια προσκυνήματος στον Μοντέιν και στη σκέψη του και στη σκέψη μας. Ξεκινάμε πάλι το 2011 έναν καινούριο κύκλο, με μία εφημερίδα, με μία καινούρια περιπέτεια. Αυτή η περιπέτεια είναι ένας ευρωπαϊκός πολιτιστικός προορισμός για στον Μισέλ Μοντέιν ( «Οι δρόμοι του Σεντ Ζακ» και άλλοι ) γιατί είχε ήδη αρκετούς προορισμούς όπως « Ο δρόμος των 5 ετών».

Έτσι, από το 2002, δημιουργήσαμε έναν καινούριο ευρωπαϊκό προορισμό, αυτόν του Μισέλ Μοντέιν Όταν κοιτάζω την νούμερο 01 εφημερίδα, βρίσκω μία φράση που μου ταιριάζει, και που σίγουρα επηρέασε την επιλογή μου. «Βρισκόμαστε σε εποχή έλλειψης ομορφιάς, έλλειψης υγείας, έλλειψης σοφίας, έλλειψης αρετής. Θα ψάχνουμε, λοιπόν, τα εξωτερικά στολίδια αφού έχουμε εξασφαλίσει τα απαραίτητα, δηλαδή την ομορφιά την υγεία, τη σοφία, την αρετή.»
Ο Μοντέιν, λοιπόν, με ενέπνευσε για να έρθω να σας μιλήσω για την υγεία του ανθρώπου, την υγεία του κόσμου. Δεν με ενέπνευσε μόνο εκείνος για να βάλω ανάμεσα στα σημαντικά πράγματα, το βασικό πρόβλημα της υγείας, αλλά και όλη η περιπέτεια της ζωής μου, μέσα από τα διάφορα βιώματα και επαγγέλματα, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ευκαιρίες για να πάρω αυτό το μάθημα. Παντού ξανάβρισκα σαν ουσιαστικό φαινόμενο το πρόβλημα της υγείας. Πώς, λοιπόν, συνειδητοποίησα το θέμα της υγείας ώστε να ονειρεύομαι έναν κόσμο λίγο καλύτερο από τον κόσμο της γενιάς μας; Αυτό το έμαθα από τις πολυάριθμες και ποικίλες επαγγελματικές μου εμπειρίες, μια και άλλαζα δουλειά κάθε 4-5 χρόνια.

Ξεκίνησα πολύ νωρίς με τις χήνες. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς τις χήνες και πολύ πιο δύσκολο να τις συντηρεί από το να συντηρεί γυναίκες. Μετά άλλαξα λίγο και πέρασα στις αγελάδες. Ειδικεύτηκα στις αγελάδες της Γασκώνης , γιατί είναι αγελάδες που έχουν ειδικό χαρακτήρα και κουλτούρα, και όπως και ο Μοντέιν δεν καταλαβαίνουν καθόλου γαλλικά, αλλά μόνο τη γλώσσα των Γασκώνων. Αυτά συνέβηκαν στην παιδική μου ηλικία και από τα 14 έγινα σιδηρουργός. Ο πατέρας μου ήταν παραμυθάς-σιδηρουργός και έζησα 4 χρόνια σε αυτό το περιβάλλον μαθαίνοντας την τέχνη του, πριν εγκαταλείψω την πατρίδα. Μετά έκανα το στρατιωτικό μου, έζησα τον πόλεμο της Αλγερίας για δύο χρόνια, και στη συνέχεια το γύρισα στα ηλεκτρονικά. Έτσι έγινα ειδικός στην ανίχνευση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, γιατί με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα εντοπίζουμε τα αεροπλάνα, τα καράβια, αλλά και στην έρημο εντόπιζα τις καμήλες, τις γαζέλες, τους ανθρώπους - αυτό μας ζητούσαν- και μόλις ανίχνευσα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της Χρυσάνθης. Κάνω, λοιπόν, πάντα το ίδιο πράγμα, πάντα έκανα το ίδιο πράγμα.

Μετά από την περιπέτεια στη Σαχάρα, δούλεψα στην αεροναυπηγική όπου επιδιόρθωνα τα ραντάρ, και στη συνέχεια σαν διευθυντής των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, και εκείνη την εποχή δούλεψα εκεί προγράμματα όπως «Μιράζ», «Κονκόρντ», και στα πρώτα πρωτότυπα του «Αριάν»,που τα λανσάρισαν πέρυσι. Αυτά, λοιπόν, με απασχόλησαν αρκετά χρόνια.

Αυτό το διάστημα, η μόνη μου ανησυχία, αυτά τα 20 χρόνια, ήταν ότι ήμουν συνέχεια άρρωστος. Και η ιατρική της εποχής εκείνης δεν μπόρεσε ποτέ να βρει λύση στα προβλήματα των συνεχών ασθενειών μου. Τελείωνα με τη μία και ακολουθούσε η επόμενη. Από τότε ενδιαφέρθηκα για τον ηλεκτρομαγνητισμό, όχι μόνο για να εντοπίζω έναν λαγό, μία καμήλα, κτλ., αλλά, επίσης, για τη δράση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, δράση που επέτρεπε να ξαναβρεί κανείς την υγεία του ή να αρρωστήσει. Έπρεπε, λοιπόν, από τη μια να βγω από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στα οποία είχα εκτεθεί και που απειλούσαν την υγεία μου, και συγχρόνως να θέτω στη διάθεση άλλων ανθρώπων, που είχαν εκτεθεί και αυτοί στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ή άλλες καταστάσεις, την προσωπική μου εμπειρία. Έτσι έγινα διευθυντής του «Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού»,

Στη συνέχεια ασχολήθηκα με παιδιά πολύ μικρότερης ηλικίας, στην πόλη του Μπορντό, καθώς και με άνεργους, και με δασκάλους που είχαν προβλήματα με τα, ας το πούμε έτσι, δύσκολα παιδιά.

Και στη συνέχεια, επειδή υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, έγινα σύμβουλος ανάπτυξης της οικονομίας και της περιοχής. Είναι ένα επάγγελμα που ήμασταν υποχρεωμένοι να εφεύρουμε στη Γαλλία όταν θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα όχι με ένα εθνικό σχέδιο , αλλά με την καταστολή των κατοίκων σε επίπεδο τοπικό. Έτσι, μετά από όλα αυτά, έφτασα στη σύνταξη, και καθώς συναντούσα συνεχώς προβλήματα υγείας και η ιατρική και όλες οι υπηρεσίες της υγείας δεν μιλούν παρά μόνο για αρρώστιες, είπα στον εαυτό μου ότι θα έπρεπε να δημιουργηθούν τα εργαλεία για να αναπτυχθεί η υγεία και όχι για να πολεμάμε εναντίον της.

Αυτός είναι πραγματικά ένας άλλος τρόπος να βλέπουμε τον κόσμο, τη ζωή. Μόλις πήρα τη σύνταξή μου είχα την ανάγκη να γράψω για τα 50 χρόνια της ζωής μου και τις εμπειρίες μου, και έτσι έγραψα ένα μικρό βιβλίο. Ένα μικρό βιβλίο 50 σελίδων για τα 50 χρόνια έρευνας-πράξης, με τίτλο « Προς έναν νέο νέο κόσμο», και υπότιτλο «Οι αρχές και τα σημεία αναφοράς σε έναν κόσμο σύνθετο.» Αυτό το μικρό βιβλίο παρουσιάζει απλά πώς μπορούμε να φανταστούμε έναν καινούριο κόσμο, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Σε αυτό, επίσης, βρίσκουμε την υγεία σαν λυδία λίθο για να προχωρήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σήμερα, έχουμε τα γεγονότα που ζούμε αυτές εδώ τις μέρες, και ιδιαίτερα από το 2009 ,χωρίς να μιλήσουμε για τις διαδηλώσεις σήμερα στην Αθήνα και γι’ αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Τυνησία ή που ετοιμάζεται στην Αίγυπτο ή αλλού ή που ετοιμάζεται στη Γαλλία στις συνοικίες όπου έχω ήδη δουλέψει πριν από αρκετά χρόνια.

Υπάρχει εδώ ένα πρόβλημα υγείας, για τους ανθρώπους ατομικά (τους νέους στις συνοικίες, τους άνεργους νέους, τους νέους που αποτυγχάνουν στο σχολείο) και για τον κόσμο ολόκληρο (ασθένειες παγκόσμιες).

Εδώ και 15 χρόνια, λοιπόν, ασχολούμαι αποκλειστικά με τα προβλήματα υγείας, σε πρακτικό επίπεδο. Δηλαδή, με την προσωπική μου υγεία, την υγεία της οικογένειας μου, των γειτόνων μου και με τις γνώσεις των γειτόνων μου, που μπορεί να βρίσκονται στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, παντού. Και εδώ εικονογραφούμε την εξέλιξη αυτού του καινούριου κόσμου, που ριζώνει πάρα πολύ κοντά μας αλλά που μπορεί να έχει διακλαδώσεις μέσα στο πιο λεπτό βάθος του κόσμου.

Θα επανέλθω τώρα στο θέμα της υγείας και για να βεβαιωθώ ότι ξέρετε όλα αυτά που σημαίνουν υγεία, θα σας ζητήσω να μου δώσετε τον ορισμό της υγείας που έχει δοθεί από τον Π.Ο.Υ. ( Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Κανείς δεν ξέρει;

Καλά, η υγεία ,σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. ,είναι το να είναι κανείς σε καλή φυσική ,ψυχική και κοινωνική κατάσταση. Εάν είστε σε καλή φυσική και ψυχική υγεία ,αλλά είστε μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν αντέχετε ,δεν έχετε καλή υγεία .Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε αυτές τις τρεις λέξεις με τρεις άλλες (θα βρείτε όλες τις πληροφορίες μέσα στο βιβλίο του Κώστα Φωτεινού « Το Ταό της Εκπαίδευσης»),αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για την υγεία με όρους δυαδικούς, διφυείς, καρτεσιανούς.

Δεν υπάρχει ενδιάμεσο ανάμεσα στο Α και στο Β, το τρίτο αποκλείεται (σύμφωνα με τον Αριστοτέλη). Εάν αποκλείσουμε το τρίτο, βρισκόμαστε σε ένα δυαδικό σχήμα δυο πραγμάτων, που είναι αντιμέτωπα ,που μάχονται το ένα το άλλο και σκοτώνονται μέχρι να υπάρξει ένας νικητής και ένας να εξαφανιστεί. Έτσι έγινε ο Pasteur o εθνικός μας ήρωας, επειδή σκοτώνει τα μικρόβια. Εάν μείνουμε στο δικό μας τρόπο να βλέπουμε, πρέπει να ξανασκεφτούμε τον πολύπλοκο κόσμο με όρους τριαδικούς όπου θα υπάρχουν πάντα τρία επίπεδα να αναφερόμαστε. Όταν μιλάμε για το αδρανές, για τη μη ζωντανή ύλη, μπορούμε να προχωρήσουμε με τρόπο δυαδικό (π.χ. ο χρυσός δεν είναι χρήματα) αλλά όσον αφορά τη ζωή ( είτε είναι φυτική, ζωική, ανθρώπινη ατομική ή ανθρώπινη συλλογική μέχρι το επίπεδο της ανθρωπότητας) δεν μπορούμε να την σκεφτόμαστε και να θέτουμε νόμους με τρόπο δυαδικό.

Φαίνεται ότι η ασθένεια του κόσμου αυτή τη στιγμή καταρρέει, όπως κατέρρευσε το τείχος του Βερολίνου, ο Αλή στην Τυνησία, και τώρα η σοφή μας ιατρική. Μία από τις πρώτες υποθέσεις που προτείνω παγκόσμια για την υγεία, είναι ότι ο σύγχρονος κόσμος μας που καταρρέει είναι κτισμένος πάνω σε νόμους που δεν σέβονται τη ζωή.

...ένας μουσικός που δεν μπορεί να δουλέψει παρά με σοβαρές νότες, είναι επειδή κάνει να συμβιώνουν τα αντίθετα, πράγμα που επιτρέπει να αναδυθεί κάτι. Άρα η ζωή είναι μια ανάδυση από την αδρανή ύλη και όλοι οι νόμοι της οφείλουν να σέβονται αυτήν την τριαδική διάρθρωση .Θα σας δώσω έναν από αυτούς τους νόμους, αυτόν που γράφτηκε από τον Henri Bergson που πάντα επεσήμαινε: "Δεν υπάρχει μονότονη μεταβλητή στη βιολογία."

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη θερμοκρασία. Πάρτε για παράδειγμα τον άνθρωπο. Έχει θερμοκρασία 37 βαθμούς Κελσίου. Ξεγελαστείτε και μπείτε σε μια κατάσταση όπου η θερμοκρασία σας φτάνει στους 30 βαθμούς, εάν πέσετε λίγο ακόμη πηγαίνετε προς το θάνατο. Πάνω από τους 37, στους 40 βαθμούς ,δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά εάν περάσετε στους 45 ή 50 βαθμούς πεθαίνετε, επίσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μείνουμε σε μια μονότονη ευθεία, εξ ου και αυτός ο νόμος που ισχύει στη βιολογία σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα συστήματα: ο νόμος του καλύτερου δυνατού του Gauss.Υπάρχει λοιπόν η εφαπτομένη στην κορυφή ,η οποία μας δείχνει το σημείο όπου τα πράγματα αντιστρέφονται. Γι’ αυτό όταν είμαστε σε μια οικονομία, είτε είναι ελληνική, γαλλική ή κινέζικη, εάν βασίζεται στη συνεχή αύξηση, δε σέβεται τους νόμους της ζωής.

Αντίθετα, εάν δεχτείτε την ιδέα μιας καμπύλης σε σχήμα καμπάνας, μπορούμε να μιλήσουμε για το τριαδικό, για διάρθρωση σε τρία επίπεδα. Βγαίνουμε λοιπόν από το δυαδικό, επειδή η εφαπτομένη δείχνει ένα σημείο το οποίο ο Αριστοτέλης έχει αποκλείσει ( το ότι μιλούσε για το ένα μισό του σχήματος αλλά ποτέ για την ολότητα .Δε μιλούσε για το σημείο που ενώνει τα δύο αντίθετα).Το γεγονός του να σέβεται κανείς αυτόν το νόμο του τριαδικού, της τριάδας, είναι υποχρεωτικό εάν θέλετε να ξαναβρείτε ένα βιώσιμο κόσμο.

Επιστρέφοντας στον ορισμό της υγείας θέλω να σας πω, ότι εμείς οι Γάλλοι έχουμε τη συνήθεια να μιλάμε για την υγεία με τρόπο δυαδικό: υπάρχει η υγεία και υπάρχει η ασθένεια. Είμαστε, λοιπόν, σε ένα σύστημα δυαδικό. Και γι’ αυτό ο Pasteur είπε: ‘’Πρέπει να σκοτώσουμε την ασθένεια’’ , αλλά από έλλειψη τύχης, σκοτώνοντας αυτό που κάνει την ασθένεια (υποθέτοντας ότι είναι αυτό) σκοτώνουμε, επίσης, όλα τα αόρατα που είναι απαραίτητα για την υγεία. Πρέπει να τροποποιήσουμε τον ορισμό μας της υγείας και τα σημεία αναφοράς μας για να μπορέσουμε να τα δουλέψουμε. Θα σας προτείνω έναν, αλλά μπορείτε κι εσείς οι ίδιοι να γράψετε, από τη στιγμή που προκύπτει από το αδιέξοδο του Αριστοτέλη. Αυτός λοιπόν ο ορισμός, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα αυτός του δόκτορα,,Quanguillemme ,προτείνει να μην αντιπαραθέτουμε την υγεία στην ασθένεια αλλά να την τοποθετούμε ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ορισμούς που είναι ο ομαλός και ο παθολογικός .Δεν είμαστε, λοιπόν, πλέον στη λογική του Αριστοτέλη που αποκλείει το τρίτο , αλλά στη λογική του σημείου που συνδέει τις δύο πλευρές και που μας κάνει να πούμε ότι η υγεία (αυτό το διάστημα που εφάπτεται στα δύο μέρη) είναι πράγματι αυτό το σημείο ,αυτό το’’ σοφό τρίτο’’ όπως έλεγε ο Michel Serres. Oι Κινέζοι το είχαν καταλάβει αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Λοιπόν, πρέπει να περάσουμε από την κατάσταση της παθογένειας για να είμαστε υγιείς, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Αντίθετα, βεβαίως, πρέπει να πάμε προς την ομαλή κατάσταση , αλλά εάν μείνουμε μόνον εκεί γινόμαστε κάτι που δεν είναι πια ζωντανό. Εκείνη τη στιγμή αντικαθιστάτε έναν άνθρωπο με μια μηχανή, που είναι πιο σταθερή.

Έχοντας καταλάβει αυτό , συνειδητοποιείτε ότι το να εργάζεται κανείς στην υγεία δεν είναι να εργάζεται για να παράγει πρότυπα (γιατί αυτό δεν θα ήταν πια εργασία βασισμένη στη ζωή, αλλά στα ρομπότ).Έτσι ,τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν πια στο σχολείο για να μορφώνονται, αλλά για να εκπαιδεύονται (ξαναδιαβάστε Κώστα Φωτεινό, ο οποίος πέρασε τη ζωή του να εξηγεί αυτό εδώ το φαινόμενο).

Η υγεία γίνεται μια ύψιστη αξία στην οποία οφείλουμε να είμαστε σε ισορροπία, και η οποία είναι ο χώρος όπου αναδύεται η αρμονία ανάμεσα στο ομαλό και το παθολογικό. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι της ζωής δε δέχονται συστήματα όπου όλα είναι κανονισμένα και ορισμένα από πριν , αλλά αντίθετα συστήματα όπου η αρμονία προκύπτει από την αντιπαράθεση των ανταγωνιστών. Αυτή η κατάσταση είναι μία κατάσταση διακύμανσης ,όπου είμαστε πάντα πάνω σε κάτι που δονείται και όχι πάνω σε σταθερές καταστάσεις.
Η ζωή είναι δόνηση.
Είναι εκεί όπου υπάρχει δόνηση, όπου υπάρχει αρμονία ανάμεσα στα αντίθετα. Γι’ αυτό η υγεία προσδιορίζεται μέσα σε αυτό το πλαίσιο ως η αρμονία ανάμεσα στις αντίθετες επιδράσεις του εξωτερικού προς το εσωτερικό ,του χαμηλού προς το ψηλό, κ.λ.π.

Ναι αλλά, πού γίνεται αυτή η αρμονία της ζωής; Και με τι; Πού υπάρχει;
Εκ των προτέρων, αυτή που γνωρίζουμε, που ζούμε, συμβαίνει μέσα σε έναν κόσμο που μας περιβάλλει, όπου υπάρχουν τέσσερις δυνάμεις τις οποίες έχουν εντοπίσει οι επιστήμονες .Για δύο από αυτές( ηλεκτροαδύναμη και ηλεκτροδυνατή) δεν θα μιλήσουμε επειδή υπάρχουν μόνο μέσα στα άτομα( μέσα στο απειροελάχιστο) όπου δεν έχουμε εύκολα πρόσβαση. Χρησιμεύουν για να ενώνουν τα πρωτόνια και τα νετρόνια μέσα στους ατομικούς πυρήνες.

Μένουν, λοιπόν, δύο δυνάμεις, τις οποίες αισθανόμαστε πολύ περισσότερο, μία από τις οποίες είναι το βάρος και η βαρύτητα. Αυτή η δύναμη γίνεται πολύ περισσότερο αισθητή από τις δύο πρώτες, για να μην πούμε ότι επιβαρύνει τα προβλήματα της υγείας σας. Ρωτήστε τη Χρυσάνθη για την επιβάρυνση των προβλημάτων στις γάμπες της λόγω των "περιττών" κιλών Βλέπετε ότι είμαστε σε άμεση σχέση με αυτή τη δύναμη.

Η τελευταία δύναμη, η τέταρτη ,και πιθανόν η πιο σημαντική για την υγεία, είναι η ηλεκτρομαγνητική δύναμη. Και αυτό γιατί όλη η ζωή λειτουργεί αρχής γινομένης από αυτήν εδώ τη δύναμη.

Ο ορισμός μας της υγείας-δόνησης , καταλαβαίνετε καλά, έχει να κάνει με τις δονητικές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις .Το πρόβλημα του σήμερα που τίθεται σε μας σε σχέση με την υγεία, ατομική και συλλογική, έχει πολύ να κάνει με τον ηλεκτρομαγνητισμό και την ανάπτυξη (ιδιαίτερα των 50 τελευταίων χρόνων) μέσω των τεχνικών, των καινούριων ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων. Πώς και δεν μπορέσαμε να σκεφτούμε ότι όλες αυτές οι τεχνικές θα παρεμβάλλονταν στις δικές μας ζωντανές ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις;

Και δεν πρόκειται μόνο για παρεμβολές που προκαλούνται από ηλεκτρομαγνητικά αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κ.τ.λ.), αλλά για κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Όσον αφορά στη δουλειά μου, έχω αρχίσει να κατασκευάζω όργανα που χρησιμεύουν σαν ανιχνευτές αυτού που οι αισθήσεις μας δεν βλέπουν( του ηλεκτρομαγνητισμού).

Βεβαίως, έχουμε αισθήσεις που χρησιμοποιούν τον ηλεκτρομαγνητισμό, οι ζωντανοί οργανισμοί είναι φτιαγμένοι έτσι. Ας πάρουμε για παράδειγμα την όραση: βλέπετε επειδή έχετε μάτια που είναι αναλυτές των ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων που προέρχονται από τον ήλιο μας (συχνότητες). Όσο η προσέγγισή μας θα γίνεται επιστημονική, τόσο θα χρειάζεται να μιλάμε με όρους συχνότητας, πλάτους, ύψους, έντασης, κύκλων και όχι υπό την μορφή της απλής «δόνησης».

Όταν ήμουν προιστάμενος της υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών στη Γαλλία, ήμασταν κάποιες εκατοντάδες εκείνη την εποχή, που είχαν εκτεθεί σε κύματα ραντάρ, σε υπολογιστές που εξέπεμπαν ακτινοβολία, σε doppler (εφαρμογή doppler που χρησιμοποιείται στο ραντάρ), σε όργανα που εξέπεμπαν μη φυσικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Σήμερα είμαστε όλοι επηρεασμένοι από αυτά τα κύματα. Και για να δώσω την εικόνα, πρακτικά, των τεσσάρων προσώπων που είδα σήμερα, για να κάνω την ηλεκτρομαγνητική ανίχνευση της κατάστασης της υγείας τους, είδα ότι παρουσίαζαν όλοι περισσότερο ή λιγότερο, με διαφορετικές μορφές, ηλεκτρομαγνητικές μολύνσεις.

Αλλά υπάρχει και χειρότερο και με δύο τρόπους.
Το κινητό. Οι άνθρωποι που κατασκευάζουν κινητά και πομπούς για να λειτουργούν τα κινητά μας, μας μιλούν μόνο για ένα πράγμα: για την δύναμη της εκπομπής που μπορούμε να δεχθούμε. Βέβαια, η δύναμη έχει σημασία, αλλά όταν έχουμε το δικό μας ορισμό της υγείας, όπου η δόνηση είναι στη βάση της υγείας, ξέρουμε ότι η συχνότητα η οποία είναι δόνηση, δρα κατευθείαν στην υγεία με τρόπο που δεν είναι ορατός στη σημερινή ιατρική.

Εδώ και έναν αιώνα ξέρουμε ότι με κάθε σωματίδιο ύλης, όσο μικρό κι αν είναι, συνδέεται ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Αυτό σημαίνει ότι όλη η χημεία που καταπίνουμε με τη μορφή της διατροφής, όλα τα προϊόντα επεξεργασίας του σιταριού, του ρυζιού, του αμπελιού κ.τ.λ. που χρησιμοποιούμε για να μην νοσούν [αυτά τα προϊόντα μέχρι να φτάσουν στην κατανάλωση], ας το πούμε έτσι, σχετίζονται με την τροφή σε επίπεδο χημικών μορίων που έχουν μια ιδιαίτερη συχνότητα.

Το ανθρώπινο ον και με πιο ευρεία έννοια όλοι οι ζώντες οργανισμοί (όλη η γη ,το μαυρόχωμα) έχει εμποτιστεί από συχνότητες που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος και οι τεχνικές του. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φορέων (οτιδήποτε φυσικό και χημικό που καταπίνουμε) μέσα στη διατροφή , τα ποτά κ.τ.λ. με κάνουν να σκεφτώ τις μεγάλες πανδημίες που ερήμωσαν την ανθρωπότητα πριν από κάποιους αιώνες. Την πανούκλα, που μεταδίδονταν από δύο φορείς: τα ποντίκια πάνω στα οποία ζούσαν ψύλλοι και οι ίδιοι οι ψύλλοι. Ο ψύλλος περνούσε από το ποντίκι στον άνθρωπο και του μετέδιδε αφύσικες συχνότητες που τον αρρώσταιναν και τον έκαναν να πεθάνει σε μερικές μέρες. Σήμερα οι δύο φορείς που είναι η χημεία και τα αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ( εκτός από τα φωτεινά ηλεκτρομαγνητικά κύματα που μπορούμε να τα διακρίνουμε) μας ετοιμάζουν την πανδημία του 21ου αιώνα.

Η σύγχρονη, επιστημονική, ορθολογική ιατρική, την οποία θεωρήσαμε σαν μια αναπόφευκτη εξέλιξη, πάντα σε ανάπτυξη, λειτουργεί ξεκινώντας από την ύλη και με στόχο την ύλη ( ο ηλεκτρομαγνητισμός έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, αλλά μόνο για να δημιουργήσει IRM, doppler, ακτινοσκοπήσεις άρα πράγματα που επιτρέπουν πάντα να δούμε την ύλη μέσα στο σώμα).

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι ατελής, επειδή ασχολείται μόνο με μία όψη αυτού που συνιστά το ζωντανό οργανισμό. Μέσα στο ζωντανό οργανισμό δεν υπάρχει παρά ύλη, υπάρχουν επίσης όλες οι δονήσεις. Έχετε, βέβαια, παρατηρήσει ότι όλες οι παλιές παραδοσιακές ιατρικές...

Πριν από 4000 χρόνια, αυτές οι ιατρικές δούλευαν με τις δονήσεις (κινέζικη ιατρική, αιγυπτιακή, της Νότιας Αμερικής). Ενδιαφέρθηκα γι’ αυτές, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρθηκα για την ιατρική του τόπου μου. Δεν ξέρω αν σας αφορά αλλά είναι η ιατρική των Δρυίδων. Σε αυτήν με οδηγούσε η διατριβή μου πάνω στην εθνοϊατρική. Ενδιαφέρθηκα γι’ αυτήν επειδή είχα εκνευριστεί βλέποντας πολλούς από τους συμπατριώτες μου να τρέχουν σε όλο τον κόσμο για να βρουν λύση στα προβλήματά τους: στην Κίνα, την Ινδία ή την Αμερική. Ενώ οι Ρωμαίοι σκότωσαν τους Γαλάτες Δρυίδες πριν από 2000 χρόνια, αντίθετα εγώ θεραπεύτηκα κατά την διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας από την ιατρική των Δρυίδων. Γιατί; Επειδή το θανάσιμο αμάρτημα της σύγχρονης ιατρικής μας είναι που θέλησε να μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ιατρική δεν μπορεί παρά να είναι επιστημονική. Γι’ αυτό κάνουμε έρευνες πάνω στις αρρώστιες εδώ και δεκαετίες και δεν βρίσκουμε λύσεις .Ενώ η ιστορία της ανθρωπότητας μας μαθαίνει ότι η ιατρική είναι κατ’ αρχήν πρακτική, τοπική, με μέσα τοπικά και κατ’ αρχήν μια ιατρική λαϊκή. Aυτή η λαϊκή ιατρική είναι ζωντανή παντού όπου μπορεί να αναδυθεί μια σοφή ιατρική .Γι’ αυτό οι Δρυίδες εξαφανίστηκαν επίσημα πριν από 2000 χρόνια στον τόπο μας αλλά η λαϊκή ιατρική που προέκυψε και η οποία δούλευε σύμφωνα με τους Δρυίδες σε κάθε οικογένεια, σε κάθε χωριό διήρκεσε μέχρι τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Όσο ήμουν παιδί δεχόμουν καθημερινά, εάν χρειαζόταν ,τις φροντίδες της ιατρικής των Δρυίδων από την γιαγιά μου με το νερό, τα βότανα, τις πέτρες, τα φυτά, τα καταπλάσματα, τις βεντούζες κ.λ.π. Ψάχναμε το γιατρό μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Σκεφτείτε ότι για πενήντα χρόνια αυτή η λαϊκή ιατρική που αντιμετώπιζε το 80-85% των προβλημάτων, αντικαταστάθηκε από το σύστημα υγείας που έχουμε και που δεν μπορούμε πια να πληρώσουμε. Έχουμε χρεοκοπήσει και σας εγγυώμαι ότι εάν το γαλλικό κράτος συνεχίσει σε αυτήν την πορεία θα βρεθεί σε πολύ χειρότερη θέση από αυτήν του ελληνικού κράτους.

Αυτό που είναι ακόμη πιο σοβαρό, είναι ότι αυτή η επιστημονική ιατρική που είναι φτιαγμένη από συνθετικά μόρια, δηλητηριάζει όλο τον πληθυσμό μας και ότι αυτό έχει καμουφλαριστεί από τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη των φαρμάκων. Μόλις αποσύραμε ένα φάρμακο( Μediator) που προκάλεσε χιλιάδες θανάτους στη Γαλλία και που ξέρουμε εδώ και τριάντα χρόνια ότι είναι επικίνδυνο και μόλις τώρα ξέσπασε το σκάνδαλο που το σταμάτησε (Νοέμβριος 2009), την επομένη βγάλαμε μια λίστα 88 φαρμάκων που πρέπει να σκεφτούμε να καταργήσουμε γρήγορα .Μια μελέτη που έγινε στις Η.Π.Α από έναν επίσημο οργανισμό μας κάνει να σκεφτούμε ότι περισσότερο από το 50% των φαρμάκων αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Η ιατρική μπορεί να προοδεύσει μόνο εάν έχει μία ιατρική τοπική που είναι σε επαφή με τις καινούριες αρρώστιες. Ούτε ένας γιατρός από όσο ξέρω στην περιοχή που εργάζομαι δεν κατήγγειλε τις ζημιές που παρατηρώ κάθε μέρα, από το κινητό, τον υπολογιστή, το αυτοκίνητο, την τηλεόραση, τα συστήματα ασφάλειας, τις οικιακές συσκευές και όλες τις τροφές που καταπίνουμε.

Υπάρχουν εξαιρέσεις και θα σας αναφέρω μία στη Γαλλία. Ο γιατρός Maski , συνοικιακός γιατρός στη Νίκαια ανακαλύπτει ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αυτό που έλεγαν οι επίσημοι στην ιατρική και ότι αυτός, απλός συνοικιακός γιατρός, ήταν ικανός να την θεραπεύσει με απλά φακελάκια που φοριούνται γύρω από την κοιλιά και ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που είχαν σκλήρυνση κατά πλάκας ήταν τα πρώτα θύματα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Μέσα σε μερικά χρόνια (2-3 χρόνια) θεράπευσε χιλιάδες άτομα. Στη συνέχεια ο σύλλογος των γάλλων γιατρών τον διέγραψε από την επίσημη λίστα .Συνέχισε παρά την απαγόρευση να ασκεί (την ιατρική) και έκανε 40 χρόνια να αποκατασταθεί από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας .Είναι κατά μεγάλο μέρος χάρη στο διαδίκτυο που ξέσπασε η ιστορία του Mediator και δεν μπόρεσε να καμουφλαριστεί από τους επισήμους. Το αμάρτημα των αμαρτημάτων του συστήματός μας της υγείας ήταν ότι κατέστρεψε τη λαϊκή ιατρική αντί να τη βοηθήσει και να τη χρησιμοποιήσει για την πρόοδο της επιστημονικής ιατρικής.

Η άφιξη ενός καινούριου καινούριου κόσμου, όσον αφορά στην υγεία των ανθρώπων και της κοινωνίας, θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να ξαναανακαλύψουμε, να ξαναδημιουργήσουμε ή για να φανταστούμε μια καινούρια λαϊκή ιατρική την οποία θα πρέπει να μπορείτε να εφαρμόζετε κυρίως μέσα στις οικογένειές σας, στις συνοικίες σας, σε αυτά τα βασικά επίπεδα της κοινωνίας. Είναι σε αυτά τα βασικά επίπεδα όπου μπορεί να ξαναγεννηθεί αυτή η ιατρική.

Είναι γι’ αυτό που εδώ και 15 χρόνια χρησιμοποιώ τη σύνταξή μου για να δουλέψω πάνω στα προβλήματα υγείας και για να ξαναζήσει η λαϊκή ιατρική των Δρυίδων και πράγματι σας έχω φέρει το υλικό ενός υπαίθριου νοσοκομείου (νοσοκομείο με την έννοια του ξενώνα) των Δρυίδων.

Λοιπόν ,μετά από όλη αυτή τη θεωρία πώς περνάμε στην πρακτική;
Η επίσημη σύγχρονη ιατρική, σε σας, έχει εφεύρει 6000 αρρώστιες. 6000 αρρώστιες που δεν ξέρουμε να θεραπεύουμε γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε καινούρια φάρμακα. Και κάθε μέρα έχετε καινούριες αρρώστιες. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Όλοι οι άνθρωποι που μπόρεσα να παρατηρήσω, είναι πάντα το ίδιο πράγμα ,απλά αυτό παρουσιάζεται σε κάθε άτομο με τρόπο διαφορετικό και αυτό το ονομάζουμε καινούριες αρρώστιες. Φάρμακα, πόσα υπάρχουν στην αγορά; Και λοιπόν χρειάζονται περισσότερα κάθε φορά που παρουσιάζονται διαφορετικά άτομα. Αυτή η κούρσα των φαρμάκων και του αυξανόμενου κόστους στη συνέχεια ,δείχνει ότι δεν είναι δυνατόν να απαντήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Η μόνη λύση είναι να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα καινούριες συγγενείς λαϊκές ιατρικές.

Αυτό που θα δείτε, το οποίο ονομάζω το δρυϊδικό μου νοσοκομείο του 21ου αιώνα, μπορώ να σας το διαθέσω για λιγότερο από 200 ευρώ( όλο το υλικό). Αυτό σημαίνει ότι με την τιμή ενός σύγχρονου νοσοκομείου δίνουμε το υλικό για να εξοπλίσουμε όλον τον πλανήτη.

Τα φάρμακα υπολογίζονται σε χιλιάδες και κοστίζουν περιουσίες. Χρησιμοποιώντας τις δύο μας δυνάμεις για τις οποίες μόλις μιλήσαμε (τη βαρύτητα και τον ηλεκτρομαγνητισμό), πώς αυτό μεταφράζεται με όρους στοιχείων που πρέπει να διαθέτουμε; Είναι αυτό που ξέρετε όλοι και που είναι ο πίνακας του Mendeleïev. Αυτό που σημαίνει ότι αντικαθιστούμε για να αποκαταστήσουμε τις αρμονίες της υγείας. Είμαστε φτιαγμένοι από όλα αυτά τα άτομα, λοιπόν αρκεί να διαθέσουμε από αυτήν την τράπεζα των δεδομένων στο διηνεκές ( επειδή χρησιμοποιούμε το κύμα εκπομπής κάθε στοιχείου του πίνακα ,όχι τη φυσική του μορφή, πράγμα που το κάνει εν δυνάμει άφθαρτο). Με αυτά τα εργαλεία θεραπεύουμε όλες τις αρρώστιες παλιές και καινούριες στη φάση τους την προοργανική (πριν να εμφανιστούν με αυτήν τη μορφή).

Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου της ιατρικής είναι:
    - όχι ακριβή
    - προσβάσιμη σε όλους ,χωρίς να είναι κανείς γιατρός
    - αναπτυσσόμενη

Θα ήθελα να τελειώσω λέγοντάς σας και διαβεβαιώνοντάς σας, ότι τελικά είναι το μόνο μέσο ώστε ο Ιπποκράτης να μη στριφογυρίζει πια στον τάφο του. Διότι η σύγχρονη ιατρική μας, παντού στον κόσμο αναφέρεται στον όρκο του Ιπποκράτη τον οποίον εδώ και κάποιο καιρό ονομάζουμε μεταξύ μας όρκο της υποκρισίας.
Τι συνιστούσε ο Ιπποκράτης; Σίγουρα συνιστούσε να φροντίζει κανείς τον αδελφό του αλλά όχι για να κερδίσει λεφτά. Γι `αυτό στην ιατρική των Δρυίδων δεν ζητάμε ποτέ να πληρώσει κάποιος. Γι` αυτό οι Κινέζοι , οι οποίοι παρ` όλα αυτά ήξεραν τον Ιπποκράτη , είχαν κάτι που άρχιζε να παρεκκλίνει .Ήταν όμως πιστοί με την έννοια ότι πλήρωναν το γιατρό τους όσο ήταν υγιείς. Σταματούσαν να τον πληρώνουν αμέσως μόλις αρρώσταιναν.
Σε σχέση με την υγεία, υπάρχουν δύο πράγματα που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην αγορά, όπως ξέρουμε την αγορά στην οικονομία:
    -η διατροφή
    -οι φροντίδες υγείας
Δεν είναι εμπορικά αντικείμενα με την έννοια της οικονομικής αγοράς. Έτσι ο Ιπποκράτης συνιστούσε έναν τριαδικό και με λογική σειρά τρόπο λειτουργίας. Αρχίζουμε τη θεραπεία με το λόγο και την ακρόαση. Ο Μontaigne έλεγε ότι ο λόγος ανήκει κατά το ήμισυ σε αυτόν που τον εκφέρει και κατά το ήμισυ σε αυτόν που τον δέχεται.
Εάν ο λόγος δε λειτουργεί, θα περάσουμε στο δεύτερο στοιχείο, που είναι το βότανο (το φάρμακο). Και εάν το βότανο αποτύχει, θα περάσουμε στο μαχαίρι ( στη χειρουργική) και ίσως στον ακρωτηριασμό του ανθρώπου, μόνο εάν αυτό του επιτρέπει να επιβιώσει. Μόνο στο τρίτο ( στάδιο) πρέπει να φτάσουμε σε αυτό. Άρα όταν ο Ιπποκράτης μιλάει για το λόγο, τι μας λέει; Ο λόγος είναι ηχητική δόνηση και επανερχόμαστε λοιπόν στο λόγο.

Η σύγχρονη και επίσημη ιατρική μας, παντού στις αναπτυγμένες μας χώρες , έχει δώσει ακριβώς αντίθετη προτεραιότητα. Πληρώνουμε ολοένα και περισσότερο ακριβά, αρχίζουμε από το βαρύ πυροβολικό με μηχανήματα και νυστέρια. Φτάνουμε να κάνουμε χειρουργική από απόσταση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το βότανο δεν είναι πια βότανο αλλά συνθετικά μόρια που σας δηλητηριάζουν. Και ο γιατρός δεν είναι ικανός να μου πει ούτε καλημέρα, τόσο είναι απορροφημένος στις υποθέσεις του.
Να αποκαταστήσουμε τον Ιπποκράτη σημαίνει να ξαναξεκινήσουμε από το λόγο επεκτείνοντας τον στο σύνολο των δονήσεων που μπορούμε να δεχτούμε.

Προτείνω ενός λεπτού σιγή, πριν περάσουμε στην πρακτική.

Θα σας ξαναδώ λοιπόν την Τρίτη για ένα συμπέρασμα και μια γενική επισκόπηση όλων αυτών που θα έχετε αισθανθεί κατά τη διάρκεια της προσωπικής σας συνεδρίας. Ελπίζω να μπορέσω να αναπτύξω στην Ελλάδα ή αλλού, στο καφέ σχολειό στη μνήμη του Κώστα Φωτεινού, την καινούρια ιατρική του 21ου αιώνα.

Σας ευχαριστώ

Θέση ερωτήσεων πριν περάσουμε στην πρακτική.
Ερώτηση : Η ιατρική των Δρυίδων προτείνει έναν τρόπο προστασίας από τα σύγχρονα ηλεκτρομαγνητικά απορρίμματα, δεδομένου ότι την εποχή που εμφανίστηκε τα ηλεκτρομαγνητικά απορρίμματα δεν ήταν τα ίδια ;
Απάντηση : Ναι. Αλλά για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει ο κύριος να μείνει μαζί μου για όλη τη νύχτα, και αύριο το πρωί θα έχει μια μικρή ιδέα για το σύνολο. Αλλά όμως θα σας κάνω μια επίδειξη για να σας δείξω τι έκαναν οι Δρυίδες για να καταγράψουν και να απαλλαχτούν από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Και σε απάντηση στην ερώτηση των σύγχρονων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή (κινητό, κεραίες,…), δεν είναι αλήθεια, γιατί πάντα υπήρχαν βλαβερά φυσικά κύματα. Απλά στην εποχή μας δημιουργούνται επίσης από αντικείμενα.
Ε : Ναι αλλά, πώς μπορούμε πρακτικά να προστατευτούμε από αυτά τα κύματα; Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη γύρω από αυτό το θέμα.
Α : Αυτό που προσπαθώ να κάνω κατανοητό είναι ότι από εκείνη την εποχή, στον πλανήτη, είχαν μια αντίληψη ότι δεν υπήρχε μόνο η ύλη αλλά ότι υπήρχε επίσης ο ηλεκτρομαγνητισμός. Και χειριζόντουσαν αυτά τα κύματα, βέβαια χωρίς τις μολύνσεις του σήμερα, αλλά ήξεραν...

Όταν η πρώτη ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα, ξέρετε τι έκαναν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν τους πρώτους που επέζησαν; Ποια τεχνική χρησιμοποιήθηκε; Μα το ντους προφανέστατα! Κάτω από το νερό! Τους έβαζαν κάτω από το τρεχούμενο νερό. Οι Δρυίδες επίσης θεράπευαν με νερό. Οι κρήνες και οι πηγές των Δρυίδων . Θα σας δείξω πώς χρησιμοποιούμε το νερό για να θεραπεύσουμε. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε φτιαγμένοι κατά 70% από μόρια νερού. Από πλευράς βάρους, εάν μετρήσουμε τον αριθμό των στοιχείων μέσα στα κύτταρα, το 98% του σώματος μας είναι φτιαγμένο από μόρια νερού. Είμαστε φτιαγμένοι από νερό. Προφανώς λοιπόν οι Δρυίδες χειριζόντουσαν το νερό και σήμερα δεν ξέρουμε πια να το χρησιμοποιούμε. Σε τέτοιο σημείο, που είχαμε έναν ερευνητή στη Γαλλία, στα εργαστήρια Boiron, Jacques Benveniste, που έφερε στο φως μέσα από τις έρευνές του, τη μνήμη του νερού. Την ηλεκτρομαγνητική μνήμη του νερού. Και τον σκοτώσαμε στη συνέχεια επειδή οι έρευνές του ενοχλούσαν.

Ε : Μιλήσατε κάποια στιγμή για ένα γιατρό (Dr Maski) που είχε καταφέρει να θεραπεύσει ασθενείς που είχαν προσβληθεί από σκλήρυνση κατά πλάκας, με φακελάκια. Ποια μέθοδο ακολούθησε;
Α :Θα σας διηγηθώ μια ιστορία του Dr Maski, που χρονολογείται από τη δεκαετία του `60. Ο Dr Maski, νέος γιατρός στη Νίκαια, ανακαλύπτει ότι είναι άρρωστος ο ίδιος. Δεν ξέρει πραγματικά πώς να χαρακτηρίσει την αρρώστια του, αλλά του θυμίζει τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Φεύγει με τη γυναίκα του για να περάσει 5 χρόνια στη Μαδαγασκάρη, να δουλέψει σα γιατρός. Μετά από 6 μήνες στη Μαδαγασκάρη, καταλαβαίνει ότι δεν είναι πια άρρωστος .Ψάχνει να καταλάβει. Επιστρέφει στη Νίκαια και 6 μήνες μετά ήταν και πάλι άρρωστος.
Ψάχνει και καταλαβαίνει δύο πράγματα: κατά πρώτον φαίνεται να είναι η παρουσία των ηλεκτρικών πεδίων που τον αρρωσταίνουν, και κατά δεύτερον ανακαλύπτει μια ιατρική διατριβή ενός συναδέλφου που δείχνει ότι τα ηλεκτρικά πεδία μπορούν να μας θανατώσουν από ηλεκτροπληξία σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, και ότι όταν δεχόμαστε ηλεκτρικά φορτία που δεν θανατώνουν με ηλεκτροπληξία και που προστίθενται στο χρόνο, δημιουργούν παθολογικά συμπτώματα ηλεκτροπληξίας.

Η μέθοδος του συνίστατο κατ` αρχήν στο να ντύσει τα άτομα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, να μη χρησιμοποιούν πια συνθετικές ίνες, να προσέχουν τα παπούτσια με μονωτικό υλικό που εμποδίζουν τον ηλεκτρισμό να φύγει από το σώμα, και το υπόλοιπο της μεθόδου δεν είναι παρά συμπληρώματα για καθαρισμό από τη μόλυνση (από το ντους μέχρι το πλύσιμο ποδιών, χεριών, κτλ.)

Σας προτείνω να περάσουμε στην πρακτική, έτσι σας δείχνω το υλικό και σε τι συνίσταται το να κάνεις μια εξέταση ενός ανθρώπινου σώματος με ηλεκτρομαγνητικό τρόπο και τι χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να το θεραπεύσουμε, και όλα αυτά σε 10 λεπτά.


ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη


είδαμε και μας άρεσαν οι ταινίες

Sliding Doors

Tο σπίτι στη λίμνη

Γαλάζια λίμνη

Don Juan de Marcos

Beautiful windy

The pursuit of happiness

Ο τελευταίος έρωτας

Πριν το ηλιοβασίλεμα

Το λουλούδι της ερήμου

Έκτη αίσθηση

Το πράσινο μίλι

Σινεμά ο παράδεισος

Άρωμα γυναίκας

Το ημερολόγιο

Ασκήσεις ηρεμίας

Καλύτερα δεν γίνεται

Slam dog Millionaire

Finding Never Found

Bag

All that jazz

See you in Paradise

Gezunt heit

Eat – Pray – Love

Karate kid

127 ώρες

Μαύρος Κύκνος

Ο λόγος του βασιλιά