ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
εργαστήρια
ατομικές συνεδρίες
σεμινάρια
ψυχαγωγικές βραδιές
συνέδρια - εκδηλώσεις
νέες δραστηριότητες
διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πρόγραμμα: Σεπτέμβριος 2016 - Ιούνιος 2017
σεμινάρια


O Pandit Hari Shankar Dabral Ph.D θα είναι στην Αθήνα και θα συντονίσει ένα Σεμινάριο για "Γονείς και Μέλλοντες Γονείς" στο ‘'Καφέ Σχολειό-Κώστας Φωτεινός" και το "Himalayan Yoga Meditation of Hellas", από τις 21-24 Νοεμβρίου 2016 από τις 18:00- 21:00. Ειδικά την Πέμπτη, θα ολοκληρωθεί το Σεμινάριο από τις 17:30-19:30 και στη συνέχεια από τις 19:30-21:30 θα γίνει μια συνάντηση με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ όπου ο Pandit Dabral θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των παρισταμένων. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα μας μιλήσει για το πώς η επιστήμη της γιόγκα (raja yoga),η επιστήμη των μάντρα, οι αναπνοές (pranayama),οι ηθικές αξίες και οι ασκήσεις (hatha yoga) μας στηρίζουν στο μεγάλωμα των παιδιών μας και μας βοηθούν να καλέσουμε μια νέα ψυχή που έτσι ή αλλιώς ταιριάζει με αυτό που είμαστε.

Ο Pandit Dabral διευθύνει το Himalayan Yoga Meditation Center στο Κάλγκαρυ, Καναδά. Επίσης, δίνει μύηση σε μάντρα και είναι μέλος του "AHYMSIN ADHYATMA SAMITI", δηλ. Μέλος της Πνευματικής Επιτροπής. Ο Pandit Dabral γεννήθηκε κοντά στο Dehradun, στην Ινδία, σε μία οικογένεια λογίων της Σανσκριτικής Γλώσσας. Το ντοκτορά του είναι στη Φιλοσοφία της Γιόγκα και στη Σανσκριτική γλώσσα από το Varanasi, στην Ινδία. Αφοσιωμένος μαθητής του Swami Rama των Ιμαλαΐων, εκπαιδεύτηκε από τον Swami Veda Bharati. Έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Swami Rama να δίνει μυήσεις και έχει ήδη μυήσει εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο Pandit Dabral είναι ένας έμπειρος Δάσκαλος της Παράδοσης των Ιμαλαΐων που είναι ικανός να μεταφέρει τις αυθεντικές διδασκαλίες των Δασκάλων της Γιόγκα σε όλους τους τύπους των μαθητών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών χαίρονται την προσήνειά του και το χιούμορ του. Η γνώση του στη Σανσκριτική γλώσσα και στις γραφές της Γιόγκα είναι τεράστια και περιεκτική, ενώ συγχρόνως μπορεί να εξηγεί περίπλοκες ιδέες με τρόπο κατανοητό που εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή. Φέρνει τις εμπειρίες και τη γνώση των σοφών των Ιμαλαΐων στην καθημερινή ζωή.

Μετάφραση
Το Σεμινάριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά.

Να έχουμε μαζί μας
• Άνετα ρούχα
• Κάλτσες (βγάζουμε τα παπούτσια στο χώρο)
• Χαλάκι της γιόγκα, σκληρή κουβέρτα, μαξιλαράκι (αν αυτό δεν είναι δυνατό, παρακαλούμε συνεννοηθείτε μαζί μας)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι 110 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει όλα τα έξοδα. Ζητήστε μας τον αριθμό λογαριασμού για την κατάθεση της προκαταβολής σας (60 ευρώ) μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2016. Σύμφωνα με το Ινδικό έθιμο, πριν από το τέλος του σεμιναρίου, θα μας δοθεί η ευκαιρία να προσφέρουμε από την καρδιά μας στον Δάσκαλο ένα ποσό (dakshina) για να ευχαριστήσουμε για την πνευματική τροφή που μας δόθηκε.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχής στο 6937122768 Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη ή 6936394242 Έλενα Δασκαλοπούλου

Μύηση σε Μάντρα
Όποιος ενδιαφέρεται να δεχτεί μύηση σε μάντρα, παρακαλούμε να μας ενημερώσει με την εγγραφή του.

Παρακαλούμε προσέξτε την αλλαγή της ώρας των συναντήσεών μας.Ο Οργανισμός «Καφέ Σχολειό-Κώστας Φωτεινός» και το κέντρο “Himalayan Yoga Meditation of Hellas” έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας καλέσουμε σε δύο Σεμινάρια που θα διευθύνει o Dr. Stephen (Stoma) ParkerΜε θέμα : Α) Συναισθηματική Κάθαρση (17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016) στο πνευματικό Κέντρο Shantom στο Χαλάνδρι και
Β) Yoga Nidra ή Ο Ύπνος του Γιόγκι (24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016)

Συναισθηματική Κάθαρση: Ο Vyasa λέει στα σχόλιά του στην πρώτη Σούτρα της Γιόγκα ότι η Γιόγκα είναι φωτισμός (samadhi) και ότι αυτός ο φωτισμός είναι έμφυτη ποιότητα του νοητικού μας επίπεδου ακόμα και αυτή τη στιγμή. Για όσους από μας έχουμε «κολλήσει» στη συνηθισμένη εμπειρία του κόσμου, το νοητικό μας πεδίο είναι πολύ διαταραγμένο για το φως της samadhi που είναι ήδη εκεί για να λάμψει. Για τους περισσότερους, το να κάνουμε αυτό το νοητικό πεδίο καθαρό και ευχάριστο και σταθερό και επομένως ικανό να φωτιστεί, θα είναι το κύριο αντικείμενο των πρώτων αρκετών δεκαετιών άσκησης.
Θα διερευνήσουμε το θέμα από την άποψη της θεωρίας της Γιόγκα του νου και, επίσης, μέσα από το φως της ανάπτυξης της σύγχρονης νευροεπιστήμης που αρχίζει να προσομοιάζει με το σύστημα της Γιόγκα.

Yoga Nidra (Γιόγκα Νίντρα): είναι η τέχνη των γιόγκι που μαθαίνουν να μπαίνουν συνειδητά σε βαθύ ύπνο χωρίς όνειρα. Είναι μια πρακτική που βοηθά να μειώσουμε τα εμπόδια ανάμεσα στη συνηθισμένη συνειδητότητά μας και την υπερσυνείδηση της samadhi. Μπορεί να είναι χρήσιμη, επίσης, για να θεραπεύσει το σώμα, την μάθηση και άλλες παράπλευρες θετικές «παρενέργειες».
Θα συζητήσουμε την έννοια της Yoga Nidra, θα μάθουμε τις προπαρασκευαστικές ασκήσεις και τη δεύτερη μέρα θα ασκηθούμε σε ολόκληρη τη διαδικασία.

Βιογραφικό
Ο Dr. Stephen (Stoma) Parker, PsyD, ERYT 500
# Ασκεί επίσημα το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά στην Μινεσότα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Saint Mary και στη Σχολή Επαγγελματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Saint Thomas.

# Έκανε το ντοκτορά του με τον Bradford Keeney, PhD, οικογενειακό θεραπευτή φημισμένο για την εμπειρία του με αυτόχθονες θεραπευτές.

# Λόγιος της Σανσκριτικής Γλώσσας.

# Το 2004 βοήθησε στην εισαγωγή των Σπουδών της Γιόγκα στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

# Έχει δώσει ομιλίες για τον Διαλογισμό, την Ψυχολογία της Γιόγκα κτλ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Ολλανδία, την Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Νότια Αφρική, Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Ινδία.

Μετάφραση
Το Σεμινάριο θα δοθεί στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά

Να έχουμε μαζί μας
• Άνετα ρούχα
• Ένα ζευγάρι κάλτσες
• Χαλάκι της γιόγκα, μαξιλάρι και κουβέρτα- μόνο στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας

Το Κόστος των σεμιναρίων
# Το κόστος κάθε Σεμιναρίου είναι 110 ευρώ (Προκαταβολή 60 ευρώ πριν από τις 5 και πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα). Το υπόλοιπο ποσό παρακαλούμε να εξοφληθεί με την εγγραφή σας πριν αρχίσει το Σεμινάριο (09:30-10:00).Το ποσό των 110 ευρώ καλύπτει όλα τα έξοδα του κάθε Σεμιναρίου. Πριν από το τέλος του Σεμιναρίου θα μας δοθεί η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον δάσκαλό μας με μία dakshina (ινδικό έθιμο, που σημαίνει δωρεά, ένα δώρο από την καρδιά μας) για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την πνευματική τροφή που μας έδωσε.

Μύηση σε Μάντρα
Αν ενδιαφέρεστε να δεχτείτε μύηση σε Μάντρα, παρακαλούμε ενημερώστε μας όταν θα δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Σεμινάριο. Μυήσεις θα δοθούν την Πέμπτη 22/9/2016

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες χρειάζεστε.
Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη 6937122768.Ο Pandit Hari Shankar Dabral, Ph.D. (Calgary, Canada)
θα συντονίσει στο Καφέ Σχολειό Σεμινάριο με θέμα:
«Οδηγίες» για νέους γονείς, για μέλλοντες γονείς και για εγκύους

από Δευτέρα 21 έως Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, 17:00-20:00
Την Πέμπτη 17:00-19:00 και 19:00-21:00 βραδιά ελεύθερης συζήτησης,
ανοιχτή και για καινούριους.
Το Εργαστήριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά. Ζητείστε να σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες
και www.himalayanmeditation.comΣεμινάριο: «Το μυστήριο της γέννησης»

Όταν γεννιέται ένας άνθρωπος, αυτό δεν συμβαίνει επειδή ένας άνδρας και μια γυναίκα έκαναν έρωτα. Ολόκληρο το Σύμπαν έχει «συνωμοτήσει» για να κατέβει μια ψυχή στη γη. Σας περιμένουμε να διερευνήσουμε αυτό το μυστήριο μαζί.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, από 12:00 - 20:00.
Συντονίζουν :Τζούλη Δουφέκα, Σοφία Φώτεινα-ΧατζηκοκόληΣεμινάριο: «Μοναξιά-Μοναχικότητα»

Σε τι διαφέρουν; Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι αν μείνουν μόνοι; Γιατί κάποιοι άλλοι νιώθουν χαρά, ίσως και πληρότητα;

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, από 12:00 έως 20:00.
Συντονίζουν : Τζούλη Δουφέκα, Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη.Σεμινάριο: «Απώλειες»
(Θάνατος - Διαζύγιο - Απόλυση - Οικονομική Κρίση)


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει πολύς πόνος γύρω μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να απαλύνουμε ή και να εξαφανίσουμε τον πόνο. Από πού προέρχεται; Πού μας οδηγεί;

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, από 12:00-20:00
Συντονίζουν : Τζούλη Δουφέκα, Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη.Σεμινάριο: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός»

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε συνειδητά τα χαρακτηριστικά μας που μας οδηγούν στο να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή μας. Προσανατολιζόμαστε επαγγελματικά καθοδηγούμενοι από τις σκέψεις αλλά και από τα συναισθήματά μας. Πώς ξέρουμε αν περπατάμε τον σωστό για μας δρόμο;

Κυριακή 23 Απριλίου 2017, από 12:00-20:00
Συντονίζουν : Τζούλη Δουφέκα, Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη.Η Swami Nityamuktananda Saraswati θα διευθύνει στην Αθήνα Εργαστήριο με θέμα:
"Love, Serve, Remember"
την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017.

Το Εργαστήριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά.
Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια:
http://swaminitya.info,
http://athayoga.info,
www.cafecole.grΣεμινάριο: «Διαλογισμού και Σιωπής»
Τον Ιούνιο στο Πρωμύρι Πηλίου
# Σας υπενθυμίζουμε ότι η παρακολούθηση των καθημερινών εργαστηρίων είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ και για τα παιδιά των μελών.

# Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι μπορείτε να τηλεφωνείτε για να κανονίσετε ιδιωτικό ραντεβού για ατομική ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική ή ενεργειακή εξισορρόπηση με την Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη.

# Οι Εκδόσεις μας-βιβλία, DVD,CD- παραμένουν μια απλή και θρεπτική πνευματική τροφή και μια υπέροχη ιδέα για δώρο στους αγαπημένους σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ : ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, του Swami Veda Bharati.

Για όλες τις δραστηριότητες, απαραίτητη δήλωση συμμετοχής, για να σας ενημερώνουμε σε ποιο χώρο θα διενεργείται.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη