ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
εργαστήρια
ατομικές συνεδρίες
σεμινάρια
ψυχαγωγικές βραδιές
συνέδρια - εκδηλώσεις
νέες δραστηριότητες
διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πρόγραμμα 2016-2017

            


Σας περιμένουμε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, 19:00-22:00 να γιορτάσουμε παρέα το ξεκίνημα της χρονιάς.
Προβολή βίντεο και συζήτηση με θέμα «Ηθικές Αξίες» Κι όπως πάντα, θα δοκιμάσουμε αυτό που ο καθένας μας μαγειρεύει καλύτερα.

Παρακαλούμε να προηγηθεί τηλεφώνημα.Ο Οργανισμός «Καφέ Σχολειό-Κώστας Φωτεινός» και το κέντρο “Himalayan Yoga Meditation of Hellas” έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας καλέσουμε σε δύο Σεμινάρια που θα διευθύνει o Dr. Stephen (Stoma) ParkerΜε θέμα : Α) Συναισθηματική Κάθαρση (17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016) στο πνευματικό Κέντρο Shantom στο Χαλάνδρι και
Β) Yoga Nidra ή Ο Ύπνος του Γιόγκι (24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016)

Συναισθηματική Κάθαρση: Ο Vyasa λέει στα σχόλιά του στην πρώτη Σούτρα της Γιόγκα ότι η Γιόγκα είναι φωτισμός (samadhi) και ότι αυτός ο φωτισμός είναι έμφυτη ποιότητα του νοητικού μας επίπεδου ακόμα και αυτή τη στιγμή. Για όσους από μας έχουμε «κολλήσει» στη συνηθισμένη εμπειρία του κόσμου, το νοητικό μας πεδίο είναι πολύ διαταραγμένο για το φως της samadhi που είναι ήδη εκεί για να λάμψει. Για τους περισσότερους, το να κάνουμε αυτό το νοητικό πεδίο καθαρό και ευχάριστο και σταθερό και επομένως ικανό να φωτιστεί, θα είναι το κύριο αντικείμενο των πρώτων αρκετών δεκαετιών άσκησης.
Θα διερευνήσουμε το θέμα από την άποψη της θεωρίας της Γιόγκα του νου και, επίσης, μέσα από το φως της ανάπτυξης της σύγχρονης νευροεπιστήμης που αρχίζει να προσομοιάζει με το σύστημα της Γιόγκα.

Yoga Nidra (Γιόγκα Νίντρα): είναι η τέχνη των γιόγκι που μαθαίνουν να μπαίνουν συνειδητά σε βαθύ ύπνο χωρίς όνειρα. Είναι μια πρακτική που βοηθά να μειώσουμε τα εμπόδια ανάμεσα στη συνηθισμένη συνειδητότητά μας και την υπερσυνείδηση της samadhi. Μπορεί να είναι χρήσιμη, επίσης, για να θεραπεύσει το σώμα, την μάθηση και άλλες παράπλευρες θετικές «παρενέργειες».
Θα συζητήσουμε την έννοια της Yoga Nidra, θα μάθουμε τις προπαρασκευαστικές ασκήσεις και τη δεύτερη μέρα θα ασκηθούμε σε ολόκληρη τη διαδικασία.

Βιογραφικό
Ο Dr. Stephen (Stoma) Parker, PsyD, ERYT 500
# Ασκεί επίσημα το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά στην Μινεσότα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Saint Mary και στη Σχολή Επαγγελματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Saint Thomas.

# Έκανε το ντοκτορά του με τον Bradford Keeney, PhD, οικογενειακό θεραπευτή φημισμένο για την εμπειρία του με αυτόχθονες θεραπευτές.

# Λόγιος της Σανσκριτικής Γλώσσας.

# Το 2004 βοήθησε στην εισαγωγή των Σπουδών της Γιόγκα στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

# Έχει δώσει ομιλίες για τον Διαλογισμό, την Ψυχολογία της Γιόγκα κτλ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Ολλανδία, την Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Νότια Αφρική, Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Ινδία.

Μετάφραση
Το Σεμινάριο θα δοθεί στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά

Να έχουμε μαζί μας
• Άνετα ρούχα
• Ένα ζευγάρι κάλτσες
• Χαλάκι της γιόγκα, μαξιλάρι και κουβέρτα- μόνο στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας

Το Κόστος των σεμιναρίων
# Το κόστος κάθε Σεμιναρίου είναι 110 ευρώ (Προκαταβολή 60 ευρώ πριν από τις 5 και πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα). Το υπόλοιπο ποσό παρακαλούμε να εξοφληθεί με την εγγραφή σας πριν αρχίσει το Σεμινάριο (09:30-10:00).Το ποσό των 110 ευρώ καλύπτει όλα τα έξοδα του κάθε Σεμιναρίου. Πριν από το τέλος του Σεμιναρίου θα μας δοθεί η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον δάσκαλό μας με μία dakshina (ινδικό έθιμο, που σημαίνει δωρεά, ένα δώρο από την καρδιά μας) για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την πνευματική τροφή που μας έδωσε.

Μύηση σε Μάντρα
Αν ενδιαφέρεστε να δεχτείτε μύηση σε Μάντρα, παρακαλούμε ενημερώστε μας όταν θα δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Σεμινάριο. Μυήσεις θα δοθούν την Πέμπτη 22/9/2016

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες χρειάζεστε.
Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη 6937122768.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ" και η "ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΙΩΝ"
Έχουν την τιμή να σας παρουσιάσουν δύο Εργαστήρια στην Ελλάδα με την Swami Nitya Muktananda Saraswati:
Α.) "ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"
Στις 24, 25 και 26 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα και
Β.) "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ" δίπλα στη θάλασσα και τη φύση 1, 2 και 3 Ιουλίου 2016 στο Πρωμύρι του Πηλίου.

Α.) Προ αμνημονεύτων χρόνων, ο άνθρωπος είχε την επιθυμία να καταλάβει τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει, την ύπαρξή του και τις δυνάμεις μέσα και στα δύο.
Ο πιο κοντινός τρόπος να μιλήσουμε γι’ αυτά τα ενεργειακά πεδία ανά τον κόσμο, είναι ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, Ή ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ: ΓΗ, ΝΕΡΟ, ΦΩΤΙΑ, ΑΕΡΑΣ, ΧΩΡΟΣ. Και να φτάσουμε στην περιοχή των Θεών, καθώς επίσης, και στην περιοχή της μοντέρνας Επιστήμης (βαρύτητα, ηλεκτρομαγνητισμός, ασθενείς και ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις) και τη «Συνδυασμένη Ισχυρή Δύναμη». Αυτές οι δυνάμεις λειτουργούν από το πιο λεπτό επίπεδο (πνευματικά ή ενεργειακά) στο πιο πυκνό, στο οποίο μπορούμε πραγματικά να διακρίνουμε με τις πέντε μας αισθήσεις.
Μόλις μάθουμε να καταλαβαίνουμε αυτό «το Βιβλίο της Φύσης», μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τον εαυτό μας, καθώς και πώς η κίνηση της ζωής δίνει μορφή στον κόσμο που αντιλαμβανόμαστε σε όλες του τις όψεις. Δεν μπορούμε να αποδράσουμε από το γεγονός ότι τα πάντα είναι φτιαγμένα από αυτές τις πέντε ενέργειες-δυνάμεις, που έχουν την πηγή τους στο απερίγραπτο Απόλυτο, με οποιαδήποτε πολιτισμική περιγραφή.
Εφόσον είμαστε αυτές οι δυνάμεις, η αυτογνωσία περιλαμβάνει το να ξέρει κανείς αυτό από το οποίο είναι κατασκευασμένος. Γνωρίζοντας από τι είμαστε φτιαγμένοι ενεργειακά, μας δίνεται μια ένδειξη για τα ταλέντα μας, τις αδυναμίες μας, τα προβλήματά μας… και τις αρρώστιες μας.
Η υγεία, η ειρήνη και η ισορροπία προέρχονται από αυτές τις δυνάμεις που βρίσκονται σε αρμονία. Το να φέρει κανείς αρμονία, να ισορροπήσει τα αντίθετα… στο σώμα μας, στις σχέσεις μας, στο περιβάλλον ή στον κόσμο, εξαρτάται κατά πολύ από την ικανότητά μας να καταλάβουμε αυτές τις δυνάμεις και τους νόμους σύμφωνα με τους οποίους κινούνται στη συνεχή αλλαγή που ονομάζουμε ζωή.
Σε αυτό το Εργαστήριο θα διερευνήσουμε αυτές τις δυνάμεις και στη συνέχεια θα ψάξουμε τρόπους για να φέρουμε μεγαλύτερη ειρήνη και ισορροπία στα σώματά μας, στη ζωή μας και τις σχέσεις μας.

Β.) ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ – είναι ένα θέμα που έχει πολύ αναλυθεί και μελετηθεί και πάνω απ’ όλα έχει ασκηθεί στη διάρκεια διαφόρων εποχών και γεωγραφικών περιοχών. Είναι μια πνευματική άσκηση, που σήμερα έχει απλωθεί στην ιατρική και σε όλων των ειδών τις θεραπείες.
Βασικά είναι απλό… σημαίνει ότι «επιστρέφουμε στο σπίτι μας». Σημαίνει ότι επιτρέπουμε στο νου μας να είναι ελεύθερος από καταναγκαστικές σκέψεις και να έρθει σε επαφή με την πανίσχυρη σιωπή, τη χαρά, τη ζωτική δύναμη που είναι «η πρωταρχική μας φύση» πριν να «μολυνθεί» από όλων των ειδών τις «σκεπτομορφές», κτλ.
Αυτό το «περπάτημα προς το σπιτικό μας» έχει ασκηθεί με πολλούς τρόπους… αλλά άσχετα με το πόσες μεθόδους… ο στόχος είναι ένας και ο ίδιος: σημαίνει «απλά γυρίζουμε σπίτι» (οποιεσδήποτε κι αν είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούμε για να το περιγράψουμε αυτό).
Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τη διαδικασία και μερικές μεθόδους… αλλά βασικά θα ασκηθούμε… «θα περπατήσουμε μαζί»

Παρακαλώ ενημερώστε τη Σοφία Φώτεινα για το ενδιαφέρον σας: info@cafecole.gr
ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη