ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
φυσικό επίπεδο
ψυχοδιανοητικό επίπεδο
μεταφυσικό-πνευματικό επίπεδο
ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

φυσικό επίπεδο

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Το ενεργειακό πεδίο είναι το εργαλείο που όταν το χρησιμοποιούμε, ο «ασθενής» γίνεται θεραπευτής. Αυτό το πεδίο συνδέεται στενά με την υγεία και την καλή κατάσταση ενός ατόμου. Αν κάποιος δεν είναι υγιής, θα φανεί στο ενεργειακό του πεδίο σαν μη ισορροπημένη ροή ενέργειας ή σαν λιμνάζουσα ενέργεια που δεν ρέει και έχει τη μορφή σκοτεινιασμένων χρωμάτων. Αντίθετα ένα υγιές άτομο εμφανίζει ζωντανά χρώματα που ρέουν σε ένα ισορροπημένο πεδίο.

Τα βήματα του θεραπευτικού βιώματος είναι τα εξής:

  1. Ιστορικό.
  2. Θεραπευτική συνεδρία.
  3. Μαρτυρία.
  4. Συμπέρασμα-πρόταση.

Στο τέλος κάθε συνάντησης, μέσα από το απαλό άγγιγμα του σώματος και του ενεργειακού πεδίου γύρω από το σώμα φωτίζεται ένα μέρος της δυσκολίας, για την οποία ζητήθηκε η συνάντηση. Αναδύονται κάποιες μνήμες κι έτσι γίνεται η σύνδεση με την αιτία που προκάλεσε τη δυσλειτουργία. Η συνειδητοποίηση αυτή είναι η θεραπεία. Έτσι ο «ασθενής» γίνεται θεραπευτής.

Οι ατομικές συνεδρίες γίνονται με την Σοφία Φώτεινα Χατζηκοκόλη στο χώρο μας, Ζαν Μωρεάς 99Γ - Κάτω Χαλάνδρι (πίσω από την Αγ. Βαρβάρα).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΗ ΔΕΣΥΠΡΗ:

Ayurvedic Massage για όλο το σώμα (120΄)
Η πανάρχαια Ινδική γνώση φυσικής Μακροβιότητας που εξισορροπεί τη ροή ενέργειας στο σώμα, επαναφέροντας την ισορροπία του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, πνευματικό, ψυχολογικό).
Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, το πρόσωπο και το κεφάλι με ένταση που ποικίλει από πολύ ελαφριά έως πολύ βαθιά.
Χρησιμοποιούνται Οργανικά λάδια με κυρίαρχο το Σησαμέλαιο & Αιθέρια έλαια που έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν στην κυκλοφορία του αίματος (λόγω του μικρού μοριακού τους βάρους), επιδρώντας θεραπευτικά τόσο στην διάθεση & τον ψυχισμό όσο & εξωτερικά τρέφοντας το δέρμα και μέσω αυτού τους μυς, τα νεύρα και τα οστά.
Το Αγιουρβεδικό μασάζ ανακουφίζει από το άγχος και το στρες, καταπραΰνει τις οδυνηρές μυϊκές εντάσεις του αυχένα & της πλάτης, βαθαίνει την ρηχή αναπνοή, τονώνει τους μύες, αναζωογονεί, αποτοξινώνει. Τονώνει το μεταβολισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας το κυκλοφορικό & λεμφικό σύστημα. Θρέφει το δέρμα, επιβραδύνοντας τη διαδικασία του γήρατος.
Δημιουργεί ένα αίσθημα βαθιάς γαλήνης & πληρότητας.

* Πριν από κάθε πρώτη συνεδρία λαμβάνεται ιστορικό για την καλύτερη κατανόηση, αξιολόγηση, & διαμόρφωση της συνεδρίας.

ΒΑΘΥ ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΟ ΜΑΣΑΖ (deep tissue Ayurvedic massage) για όλο το σώμα (120΄)
Δουλεύουμε βαθιά στους ιστούς απελευθερώνοντας συσσωρευμένη ένταση. Ανοίγουμε χώρο στους ιστούς και κατ' επέκταση στα όργανα που αντιστοιχούν σε κάθε περιοχή επαναφέροντας το σώμα πλησιέστερα στην αρχική του ισορροπία. Αγγίζουμε, κατά μία έννοια, βαθύτερα όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή.
Γίνεται με Οργανικά λάδια (ζεστό) και Αιθέρια έλαια, σε μία συγκεκριμένη μόνο ομάδα μυών - περιοχής του σώματος που χρειάζεται αποσυμφόρηση.
Απομακρύνει μυϊκές δυσκαμψίες, επαναφέρει τον τόνο και την ελαστικότητα τους, ανακουφίζει από τους πόνους των αρθρώσεων, βελτιώνοντας έτσι την κινητικότητα τους. Δίνει ένα αίσθημα συναισθηματικής ισορροπίας και σταθερότητα του νου.

* Πριν από κάθε πρώτη συνεδρία λαμβάνεται ιστορικό για την καλύτερη κατανόηση, αξιολόγηση, & διαμόρφωση της συνεδρίας.

Reflexology (90΄)
Η Πανάρχαια αυτή ολιστική επιστήμη, ενεργοποιεί & ισχυροποιεί τις θεραπευτικές δυνάμεις αυτοϊασης του σώματος.
Μέσω της διέγερσης των αντανακλαστικών σημείων στο πέλμα (7.200 νευρικών απολήξεων), τα χέρια & τα αυτιά τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε όργανο, σε κάθε σημείο του σώματος, ανακουφίζουμε το μυοσκελετικό σύστημα, εξισορροπούμε το νευρικό, ενδοκρινικό καθώς & τα υπόλοιπα συστήματα του σώματος, βοηθώντας στην υποχώρηση των συμπτωμάτων & στην ανακούφιση του πόνου.
Η Ρεφλεξολογία με ειδικές τεχνικές πιέσεων, κινήσεων και μαλάξεων σε συγκεκριμένα αντανακλαστικά σημεία & μεσημβρινούς, χαλαρώνει ολόκληρο το σώμα και διεγείρεται η θεραπευτική ικανότητα του ίδιου του οργανισμού με απόλυτα φυσικό τρόπο.
Η συνεδρία ξεκινά τοποθετώντας τα πόδια μέσα σε ειδική συσκευή με χλιαρό νερό & αιθέρια έλαια. Με τον τρόπο αυτό μαλακώνουμε τις όποιες σκληρύνσεις του δέρματος, χαλαρώνουμε τα νεύρα & το ίδιο το σώμα προσδιορίζει τα σημεία που έχουν ανάγκη μεγαλύτερης αποφόρτισης ή διέγερσης. Στη διάρκεια αυτή αποφορτίζουμε ή διεγείρουμε τους μεσημβρινούς που περνούν από τα χέρια ( πνεύμονα, παχέος εντέρου, περικάρδιου, τριπλού θερμαστή, καρδιάς & λεπτού εντέρου), προετοιμάζοντας τη ρεφλεξολογία στα πέλματα & τη μάλαξη στις γάμπες (από όπου περνάνε οι μεσημβρινοί του σπλήνα, συκωτιού, στομάχου, χοληδόχου κύστης, νεφρών & ουροδόχου κύστης). Ακολουθεί 60λεπτη ρεφλεξολογική εφαρμογή στα πέλματα & τελειώνουμε με χαλάρωση του αυχένα & του τριχωτού της κεφαλής.

* Πριν από κάθε πρώτη συνεδρία λαμβάνεται ιστορικό για την καλύτερη κατανόηση, αξιολόγηση, & διαμόρφωση της συνεδρίας.

* Μεσημβρινοί: Ενεργειακά Κανάλια κατά μήκος του σώματος.

Βεντούζες - Chinese Cupping Therapy (συμπληρωματικά με Μασάζ)
Η αναρρόφηση του δέρματος από τη βεντούζα διεγείρει τη ροή του αίματος στην περιοχή, ελευθερώνει συμφόρηση και φλεγμονή από τους μύες και ανοίγει διόδους για αποβολή τοξινών. Συνιστάται κυρίως για τη θεραπεία του πόνου, γαστρεντερικών διαταραχών & αναπνευστικών παθήσεων. Απελευθερώνοντας την αδρανή ενέργεια από το σώμα δημιουργείται αίσθημα χαλάρωσης & βαθιάς ανακούφισης.
Η πρακτική εφαρμογή τους γίνεται μετά από «ζέσταμα» & εν τω βάθει μάλαξη της περιοχής που επιθυμούμε να αποσυμφορήσουμε.
Ο χρόνος & η «ένταση» εφαρμογής τους ποικίλει, ανάλογα με την παρούσα φυσική κατάσταση της περιοχής & της ψυχικής διάθεσης του δέκτη.
Χρησιμοποιούνται γυάλινες ή πλαστικές βεντούζες & Οργανικά λάδια με κυρίαρχο το σησαμέλαιο αναμεμιγμένο με Αιθέρια έλαια, επιδρώντας θεραπευτικά τόσο στην διάθεση & τον ψυχισμό όσο & εξωτερικά τρέφοντας το δέρμα και μέσω αυτού τους μυς, τα νεύρα και τα οστά.

* Πριν από κάθε πρώτη συνεδρία λαμβάνεται ιστορικό για την καλύτερη κατανόηση, αξιολόγηση, & διαμόρφωση της συνεδρίας.

Reiki – Dazira Narada (συμπληρωματικά στο τέλος κάθε συνεδρίας) Φυσική μέθοδος ενεργειακής φροντίδας & εναρμόνισης σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Διεγείρει την ικανότητα του οργανισμού για αυτοθεραπεία, στα ποιο βαθιά επίπεδα & καθαρίζει τα συναισθηματικά & νοητικά μπλοκαρίσματα. Χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών ως κανάλι μεταβίβασης της συμπαντικής πνευματικής ενέργειας.
Η εφαρμογή της γίνεται στην αρχή ή/και στο τέλος κάθε συνεδρίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ:

Ολιστική Μάλαξη
Είναι ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ που χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές, πιέσεις, διατάσεις, μαλάξεις σε διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος με έμφαση σε εκείνα που οι μύες είναι σκληροί και δύσκαμπτοι και είναι συσσωρευμένη περισσότερη ένταση(κεφαλή, αυχένας, ώμοι, άνω-κάτω άκρα). Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του οργανισμού από τις τοξίνες, τη μείωση του αισθήματος κόπωσης και άγχους και την απελευθέρωση των συναισθηματικών εντάσεων.

Αρωματοθεραπεία
Είναι μια μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιεί σαν βάση τα αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια είναι η " ζωτική ουσία " των φυτών και λειτουργούν ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό προκαλώντας πλήθος θεραπευτικών επιδράσεων. Η δράση τους είναι τονωτική, χαλαρωτική, συναισθηματική, αντιτοξική, αντιαλλεργική κ. α. Οι μαλάξεις είναι ο συνηθέστερος τρόπος εφαρμογής των αιθέριων ελαίων. Με την αρωματοθεραπευτική μάλαξη τα αιθέρια έλαια διεισδύουν ευκολότερα στο ανθρώπινο σώμα μέσω του δέρματος και αξιοποιούνται κατά τον αποδοτικότερο τρόπο οι θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Λεμφικό μασάζ προσώπου
Μάλαξη στους βασικούς μύες του προσώπου που βοηθά το δέρμα να αποκτήσει ελαστική όψη και απαλλάσσει τον αυχένα, το κρανίο και τους ώμους από την ένταση δημιουργώντας ένα αίσθημα βαθιάς χαλάρωσης σε όλο το σώμα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΗΠΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

…Το σώμα μας είναι εκείνο που δεν θέλει να ονομαστεί ωραίο σώμα, δεν θέλει να ονομαστεί δυνατό σώμα, δεν θέλει να ονομαστεί ξεχωριστό σώμα, γιατί απλώς είναι σώμα. Αυτό το σώμα πρέπει να ανακαλύψουμε. Γιατί όμως φτάσαμε να έχουμε σώμα που δεν είναι το δικό μας Επειδή όλος μας ο πολιτισμός καλλιεργεί την ανευθυνότητα… Κώστας Φωτεινός από το βιβλίο «Μεταφυσική Ανάπτυξη» Α’ τόμος

Συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα και με διάφορες ασκήσεις αναζωογονούμε και τονώνουμε το φυσικό σώμα, ώστε να αποκτήσουμε σταδιακά μεγαλύτερη σύνδεση και σχέση μαζί του.

Η δουλειά μας είναι αφαιρετική. Αφαιρούμε τα εμπόδια που μας δυσκολεύουν να λειτουργήσουμε φυσικά. Για παράδειγμα, κάποιος που είναι δειλός, πιθανό να έχει τους ώμους κυρτωμένους προς τα εμπρός. Χωρίς υπόδειξη κανενός, η εσωτερική αντίληψη οδηγεί το σώμα στη φυσική θέση. Αν κάποιος είναι υπερβολικά περήφανος, ίσως προβάλλει το στήθος μπροστά, αν κάποιος φοβάται ότι « θα του την φέρουν από πίσω», ίσως έχει πόνους στην πλάτη, αν κάποιος θέλει μόνο να δίνει ή μόνο να παίρνει, φανερώνεται με κάποιον τρόπο στο σώμα του. Όλες αυτές οι καταστάσεις είναι γραμμένες στο σώμα σαν υπερβολές ή σαν ελλείψεις και όταν αυτές αφαιρούνται, αναδύεται η φυσική λειτουργία του σώματος. Και όχι μόνο. Η παρατήρηση μας έχει δείξει ότι όσο κι αν έχουμε δουλέψει σε ψυχολογικό επίπεδο, η δουλειά αυτή τελειώνει, ολοκληρώνεται, μόνο όταν δουλέψουμε με το σώμα, ώστε να γίνουν οι αποεγγραφές και από τα κύτταρα.

Στόχος μας είναι να βάλουμε τάξη στο σώμα, να νιώσουμε όμορφα μέσα σε αυτό και να του επιτρέψουμε να κάνει ήσυχα, και απλά τις λειτουργίες του.
Αυτό το πετυχαίνουμε με μια σειρά ασκήσεων:

Αναπνευστικές ασκήσεις: Η αναπνοή ενώ είναι αυτόματη λειτουργία είναι και η μόνη στην οποία μπορούμε να επέμβουμε συνειδητά. Είναι μια συνεχής και αδιάκοπη ανταλλαγή και ο δρόμος, για να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ενωμένοι με όλα. Ο αέρας που εισπνέουμε και εκπνέουμε είναι ένας από τους δρόμους, για να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξη των αόρατων επιπέδων. Η συνειδητή παρακολούθηση της λειτουργίας της αναπνοής συμβάλλει στη συνειδητοποίηση της ενότητας των επιπέδων του ανθρώπου.
Ασκήσεις των ενεργειακών κέντρων (chakras): Τα ενεργειακά κέντρα λειτουργούν σαν «αγωγοί» ή «κανάλια» που συνδέουν εσωτερικά το φυσικό σώμα με ενέργειες που προέρχονται από τα λεπτοφυή σώματα που συνιστούν την αύρα. Είναι ζωτικής σημασίας, γιατί συλλέγουν και παρέχουν πληροφορίες που προέρχονται από τα λεπτά σώματα και επίσης επιστρέφουν την ανταπόκριση πίσω σε αυτά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία το άτομο μπορεί να διατηρεί τη φυσική του υγεία, ενώ συγχρόνως αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται πνευματικά. Αυτά τα κέντρα δύναμης αντιπροσωπεύουν τα επτά επίπεδα της συνειδητότητας και λειτουργούν σαν σημεία εισόδου στον εσωτερικό κόσμο.
Ασκήσεις για απελευθέρωση των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης: Ήπιες κινήσεις, συνειδητές, που έχουν στόχο να κυκλοφορεί ελεύθερα η ενέργεια.
Θεραπευτικές ασκήσεις: Το σώμα συμμετέχει αλλά η θεραπεία γίνεται κυρίως στο ενεργειακό επίπεδο. Είναι κατάλληλες για παιδιά, ενήλικες, για την τρίτη ηλικία και για τις εγκύους.
Ασκήσεις stretching: Ήπιες ασκήσεις για τη χαλάρωση των μυών.

ΣΕΙΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ: Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

«…Ο σκοπός μου είναι ο εξής: Τα σωματίδια ύλης που πήρα από το Σύμπαν και που έχουν μπει μέσα στο εργαστήριο του σώματός μου και της ψυχής μου να τα δουλέψω, για να γίνουν λίγο καλύτερα. Ώστε, όταν πεθάνω, να μπορέσω να παραδώσω στο Σύμπαν κάποια σωματίδια που είναι λίγο καλύτερα από αυτά που πήρα εγώ. Όταν ο καθένας μας το κάνει αυτό, το Σύμπαν θα πάει μπροστά και θα αναπτυχθεί. Αυτός είναι ο σκοπός κι ο στόχος για τον οποίο εγώ τουλάχιστον πιστεύω ότι ήρθα στον κόσμο…»
Κώστας Φωτεινός από το βιβλίο «Μεταφυσική Ανάπτυξη» Α’ τόμος

Αφυπνίζουμε τον εσωτερικό θεραπευτή με μία σειρά σεμιναρίων με θέμα:
     Α.  Ενεργοποιώντας τον εσωτερικό θεραπευτή
     Β.  Σε ειρήνη με τον εσωτερικό θεραπευτή,
     Γ.  Διατηρώντας την υγεία.

Ο εσωτερικός μας θεραπευτής είναι ο πιο ευγενικός, ο πιο λεπτός, ο πιο ακίνδυνος θεραπευτής για τον καθένα μας. Γνωρίζει την Ολότητα και αγωνίζεται να την αποκαταστήσει. Μπορεί να μας βοηθήσει να επανεγκαθιδρύσουμε την ενεργειακή μας ισορροπία χρησιμοποιώντας τις φυσικές δυνάμεις αυτοθεραπείας. Είναι έργο σε όλα τα επίπεδα: Πνευματικό, Ψυχοδιανοητικό και Φυσικό.

Στην Κίνα ο γιατρός πληρωνόταν, όταν ο πελάτης του ήταν καλά, όταν δηλαδή ο εσωτερικός θεραπευτής ήταν σε πλήρη ενεργοποίηση και έπαυε να πληρώνεται, όταν ο άνθρωπος αρρώσταινε. Και στην αρχαία Ελλάδα, ο Ασκληπιός κι ο Ιπποκράτης, αφύπνιζαν τον εσωτερικό θεραπευτή και ασκούσαν ολιστική αντιμετώπιση με ήπιες τεχνικές, όπως θέατρο, άθληση, χορό, ονείρεμα κτλ. Θα μπορούσαμε να συλλάβουμε αυτή τη διάσταση της θεραπείας; Πότε, δηλαδή, καταφέρνουμε να διατηρούμε σε αφύπνιση τον εσωτερικό μας θεραπευτή και να ζούμε σε ειρήνη μαζί του;

Στα σεμινάρια αυτά γνωρίζουμε τα στάδια της θεραπευτικής πορείας, τη σχέση των ενεργειακών κέντρων με τις ψυχολογικές μας λειτουργίες και με ειδικές ασκήσεις εναρμονίζουμε τα ενεργειακά κέντρα.

Ξεκινάμε με διαλογισμό και συνεχίζουμε με ασκήσεις θεραπευτικές, χαλαρωτικές, αναπνευστικές, ελεύθερη έκφραση σώματος, για να βιώσουμε την ένωσή μας με τον εσωτερικό θεραπευτή. Επίσης χρησιμοποιούμε ζωγραφική, μουσική, χορό, παραμύθια, γέλιο αλλά κυρίως την πρόθεσή μας για αλλαγή, αφυπνισμένη και παρούσα. Επιδιώκουμε να αποπρογραμματίσουμε παλιές συνήθειες που μας έχουν κουράσει, ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα «κούραση - απογοήτευση - αρρώστια».

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Κάθε ασθένεια ξεκινάει από το πνευματικό επίπεδο, γιατί έχουμε χάσει την επαφή με αυτό, δηλαδή έχουμε χάσει την πίστη μας. Το πιο βαθύ μας τραύμα προέρχεται από την πεποίθηση ότι είμαστε αποκομμένοι από το πνεύμα.

Όταν η ασθένεια κατέβει στο ψυχοδιανοητικό επίπεδο, τότε έχουμε χάσει την ελπίδα ότι μπορούμε να εκπληρώσουμε βασικές μας επιθυμίες. Είναι το μήνυμα ότι ξεχάσαμε ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο σκοπός μας.

Και καταλήγει στο σώμα, όταν νιώθουμε ότι έχουμε χάσει την αγάπη. Η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη είναι τα τρία βασικά εργαλεία που εξασφαλίζουν την ισορροπία, την αρμονία και την υγεία του κάθε επιπέδου αντίστοιχα.

Θεραπεία είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των τριών επιπέδων επαναφέροντας την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη. Στο πνευματικό επίπεδο αποκαθιστούμε την επαφή με το πνεύμα, στο ψυχοδιανοητικό επίπεδο ικανοποιούμε μια βασική μας ανάγκη που μέχρι τώρα αρνιόμασταν, γινόμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε. Σαν αποτέλεσμα αποκαθίσταται η υγεία στο σώμα μας ως ένδειξη αγάπης προς τον εαυτό μας. Αγάπη είναι το βίωμα της σύνδεσης της ύλης με το πνεύμα.

Η αναπνοή είναι η μυστική πόρτα που μας συνδέει με το πνεύμα. Η αναπνοή και η ενέργεια είναι μέσα για αυτοθεραπεία αλλά και για πρόληψη με την έννοια ότι προλαβαίνουμε την εξέλιξη κάποιων συμπτωμάτων σε σοβαρότερες αρρώστιες, οπότε τότε πιθανόν χρειάζεται η επέμβαση της ιατρικής ή εναλλακτικών θεραπειών.

Δουλεύοντας τα ενεργειακά κέντρα αποκαθιστούμε τη ροή της ενέργειας εκεί όπου έχει μπλοκάρει. Αντλούμε θεραπευτική ενέργεια, καθώς αφαιρούμε τα εμπόδια. Η δημιουργική δύναμη αποδεσμεύεται από μια εσωτερική διαδικασία απελευθέρωσης της ζωτικής ενέργειας. Και τότε ενδυναμώνουμε το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν δεχτούμε την αρρώστια σαν μάθημα ζωής, τότε η θεραπευτική μας εμπειρία γίνεται διαδικασία προσωπικού μετασχηματισμού και υπερβατική προσωπική πορεία. Και τότε καταλαβαίνουμε την αλήθεια της φράσης του Λάο Τσε: «Υπάρχουν αρρώστιες που αρρωσταίνουν, υπάρχουν αρρώστιες που θεραπεύουν».

ΗΠΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Τι θα λέγατε για λίγη γυμναστική;
Καλοκαιράκι έρχεται και οι θάλασσες μας περιμένουν.

Τι θα λέγατε για ήπια άσκηση σώματος;
Όλο και κάτι πονάκια θα μας ταλαιπωρούν. Καιρός να ασχοληθούμε μαζί τους.

Τι θα λέγατε να πάρουμε επαφή με το σώμα μας;
Με αγάπη και αποδοχή για αυτό που είναι. Και είναι ένας αυτογνωσιακός δρόμος ανάμεσα σε άλλους. Γνωρίζοντας το σώμα μου γνωρίζω τον εαυτό μου με άμεσο και απλό τρόπο.

Και τι θα λέγατε αν αυτό γινόταν μέσα στη φύση;
Το αποτέλεσμα δεν θα ήταν πολλαπλάσιο;
Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για παιδιά, ενήλικες, υπερήλικες και εγκύους.

ΣΕΙΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

  1. Για εγκύους.
       Τι συμβαίνει στο σώμα μου σε κάθε έναν από τους εννέα μήνες    κύησης; Πώς τα συμπτώματα με φέρνουν σε επαφή με το μωρό    μου;

  2. Γιατί αρρωσταίνω συχνά; Πότε η αρρώστια είναι αρρώστια και    πότε θεραπεία;

  3. Το παραμύθι της ενέργειας:Για να ξεχωρίσουμε τα ψέματα από    την αλήθεια.

  4. Εξαρτήσεις: Γιατί δεν μπορώ να κάνω δίαιτα; Γιατί δεν μπορώ να    κόψω το τσιγάρο; Το ποτό;

Και στα δύο αυτά σεμινάρια σχετικά με τις εξαρτήσεις διερευνούμε: πότε και για ποιες αιτίες το ξεκινήσαμε, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, που μας διευκολύνουν και ποια μας εμποδίζουν να κάνουμε δίαιτα ή να κόψουμε το τσιγάρο, τον καφέ, το αλκοόλ, κτλ.


ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη