ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
Ελλάδα κομμάτι της ψυχής μας
Ο Οδυσσέας δεν ταξίδεψε ποτέ (Παρουσίαση)
η υγεία του ανθρώπου και η υγεία του κόσμου
το διηνεκές στην τρίτη χιλιετία
ωμοφαγική διατροφή
να κρίνουμε ή να μην κρίνουμε;
ιδού η απορία.
ποιος είναι ο ελεύθερος άνθρωπος;
συνέντευξη του μανώλη μπριλλάκη,
ΕΡΤ 1, 11/6/1999
γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν θυμώνουν;
θάνατος-ανάσταση
συνοδεία θανάτου
το παραμύθι του σύννεφου και της βροχής
το καφέ - σχολείο γεννιέται ή πως γκρεμίζεται ένας τοίχος.
οι κρίσεις στη ζωή μας
τι είναι διάλογος
σίβα ναταράγια
ο πρίγκιπας του κοσμικού χορού
τι τριάντα, τι σαράντα, τι ογδόντα
τα παιδιά: οι δάσκαλοι του ανθρώπου της νέας εποχής, της νέας συνείδησης
γιατί η σεξουαλική-ερωτική σχέση είναι τόσο σημαντική στη ζωή μας
το μανιφέστο της αγάπης
η πίστη και το απόλυτο
όταν ο έρωτας γίνεται έρωτας
συνέντευξη του κώστα φωτεινού στην εκπομπή της έλλης βαλσαμίδου
η ικανότητα που έχει ο άνθρωπος να θεραπεύεται μόνος του
ο φόβος της αλλαγής
το κοριτσάκι στο δάσος
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Συνέντευξη του Μανώλη Μπριλλάκη, ΕΡΤ 1, 11/6/1999

Συνέντευξη του Μανώλη Μπριλλάκη στην Έλντα Πανοπούλου για την εκπομπή «6 με την Έλντα», ΕΡΤ 1, 11/6/1999.

Έλντα Πανοπούλου: Θέλω να δώσω την ευκαιρία στον Κύριο Μπριλλάκη να μας μιλήσει. Πείτε μας, σε σχέση με αυτό που εσείς ζήσατε, γιατί σας διέκοψα πριν και ήταν αγένεια μου γιατί είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, στα τρία λεπτά που μας απομένουν αν σας φτάνει ο χρόνος να μας περιγράψετε τη δική σας εμπειρία με την αρρώστια σας που μου είπατε πως είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως η αγάπη και η μητρική βιοενέργεια θεραπεύει.

Μανώλης Μπριλλάκης: Είναι γεγονός ότι στη ζωή μας μπορεί να μας συμβούν ορισμένα πράγματα που να γίνουν αιτία να αλλάξει η ζωή μας τελείως. Κάτι τέτοιο μου συνέβη κι εμένα ακριβώς πριν από 15 χρόνια. Τότε που εγώ τουλάχιστον θεωρούσα τον εαυτό μου έναν υγιέστατο οργανισμό.

Κάποια στιγμή ανακαλύπτω ότι έχω έναν καρκίνο, κακόηθες μελάνωμα. Οι γιατροί συνάδελφοι μου δεν μου έδιναν παραπάνω από δύο μήνες ζωή. Όπως βλέπεται εγώ ζω ακόμα. Μετά από 11 χρόνια έκανα πάλι έναν καρκίνο. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς ένα τρίτο, κακόηθες μελάνωμα και τώρα που σας μιλάω έχω δύο ακόμη μεταστάσεις. Κι όμως δεν αισθάνομαι ασθενής.

Το καλύτερο φάρμακο θα έλεγα για οποιαδήποτε πάθηση είναι να μην νιώθει κανείς άρρωστος. Άρρωστος, ασθενής είναι αυτός που δεν έχει σθένος. Νομίζω ότι το σθένος μου είναι ακόμα ακμαιότατο όπως λένε οι γιατροί.
Άνθρωποι πολλοί με βοήθησαν. Ένας που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως είναι ο καθηγητής ο Κώστας Φωτεινός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ όπου με βοήθησε να δω πέρα από τα μάτια μου. Να δω και να καταλάβω αυτά που η στεγνή λογική δεν μας αφήνει να δούμε.

Όλο το πρόβλημα βρίσκεται μέσα μας και πρέπει να μάθουμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Κι ερχόμαστε στο γνώθι σ΄ αυτόν. Κι όταν μάθουμε να αγαπούμε τον εαυτό μας όχι τον εαυτούλη μας. Κι όταν μάθω να μου αρέσω και να με αγαπώ τότε αγγίζω και ξεπερνώ τα προβλήματα. Η ασθένεια, ο καρκίνος είναι μια ασθένεια.... Κάθε πρόβλημα επιδέχεται μία λύση. Διαφορετικά δεν θα λεγόταν πρόβλημα.

Η επιστήμη μου έλεγε πως ήταν ανάγκη, ήταν απαραίτητο, με πίεζαν να κάνω χημειοθεραπείες. Δεν έκανα ακόμα καμία άλλη φαρμακευτική αγωγή, εκτός από την εγχείρηση. Προσπαθώ τις ικανότητες, τις δυνάμεις που έχω μέσα μου να τις ενεργοποιήσω, έτσι ώστε να μπορέσω να αποκαταστήσω εγώ τη διαταραχή, την ανισορροπία.

Πήγα στο παρελθόν στα γεγονότα της παιδικής μου ηλικίας. Από το ΄85 γνώριζα τα αίτια, πως αν συμβούν παρόμοια αίτια, υπήρχε η προδιάθεση μέσα μου να θέλω να πεθάνω. Από άποψη καθαρά ψυχοσωματική, ένα έντονο γεγονός μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο σε 2 μήνες ή σε 2 χρόνια. Κι αυτό είναι αλήθεια.

Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο. Να γιατί διαφωνώ με όσους γιατρούς θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από τους ασθενείς τους. Ο πρώτος που πρέπει να γνωρίζει τι έχει είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Αν δεν γνωρίζει ο ίδιος ο ασθενής τι έχει, πως θα αντιδράσει; Ο κόσμος το΄ χει τούμπανο κι εγώ κρυφό καμάρι; Είναι λάθος. Γιατί εγώ μπορεί να θέλω να ζήσω, εγώ μπορώ να θέλω να πεθάνω. Κι όταν σας είπα κάποια άλλη φορά, αυτή η μεγάλη ενέργεια είναι η αγάπη. Η αγάπη είναι μια ενέργεια δεν είναι απλώς μία αγκαλιά. Είναι μια θετική ενέργεια που μπορούμε να την δίνουμε, να την χαρίζουμε, όπως στην αρχή μιλήσαμε για το χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα.

Η ενέργεια δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται. Η ενέργεια χαρίζεται γιατί είναι τα σα εκ των σων. Την ίδια ενέργεια που έχει ο συνάνθρωπός μου, την ίδια έχω κι εγώ. Η διαφορά είναι ότι κάποιος έχει το χάρισμα, έχει παραπάνω και μπορεί να εκπαιδεύεται να την διοχετεύει σε έναν άλλο.

[ Πολλοί μαζί ζητούν να του κάνουν ερωτήσεις. Η Έλντα τους σταματά λέγοντας ότι δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος και θα κανονίσει να συναντηθούν και μία ακόμα φορά ]

Έλντα Πανοπούλου: Σας ευχαριστώ από καρδιάς, είσαστε όλοι υπέροχοι άνθρωποι κατά την ταπεινή μου άποψη. Σας ζητώ συγνώμη που σταματάμε τόσο απότομα. Να κρατήσουμε την τελευταία παρατήρηση του κυρίου Μπριλλάκη ότι η αγάπη και το χαμόγελο δεν κοστίζουν τίποτα.

ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη


είδαμε και μας άρεσαν οι ταινίες

Sliding Doors

Tο σπίτι στη λίμνη

Γαλάζια λίμνη

Don Juan de Marcos

Beautiful windy

The pursuit of happiness

Ο τελευταίος έρωτας

Πριν το ηλιοβασίλεμα

Το λουλούδι της ερήμου

Έκτη αίσθηση

Το πράσινο μίλι

Σινεμά ο παράδεισος

Άρωμα γυναίκας

Το ημερολόγιο

Ασκήσεις ηρεμίας

Καλύτερα δεν γίνεται

Slam dog Millionaire

Finding Never Found

Bag

All that jazz

See you in Paradise

Gezunt heit

Eat – Pray – Love

Karate kid

127 ώρες

Μαύρος Κύκνος

Ο λόγος του βασιλιά