ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
εργαστήρια
ατομικές συνεδρίες
σεμινάρια
ψυχαγωγικές βραδιές
συνέδρια - εκδηλώσεις
νέες δραστηριότητες
διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πρόγραμμα: Σεπτέμβριος 2016 - Ιούνιος 2017
εργαστήρια


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Αυτογνωσία είναι η γνωριμία με τον ΄'Εσω Εαυτό μας η οποία μας βοηθά να έχουμε λειτουργική και ποιοτική σχέση με τον Εαυτό και να γίνονται αυθεντικές και εποικοδομητικές οι σχέσεις μας. Αυτό προυποθέτει μια βουτιά στο βάθος της ύπαρξης μας στο οποίο έχουμε φυλάξει τις αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας.΄Ολες οι εμπειρίες αυτής της ηλικίας έχουν δημιουργήσει τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Π.χ αν για μένα η μητέρα υπήρξε τροφός στη ζωή μου, θα έλκω καταστάσεις και ανθρώπους οι οποίοι θα με θρέφουν. Ενώ εάν στα πρώτα χρόνια της ζωής, μου δόθηκε η πληροφορία ότι ασχολούνται μαζί μου μόνο όταν αρρωσταίνω, η εικόνα που έχω σχηματίσει θα επαναλαμβάνεται.
Το εργαστήριο της αυτογνωσίας αποτελείται απο μια σειρά δέκα τετράωρων συναντήσεων,μια κάθε μήνα.
Στόχος του πρώτου 4ωρου εργαστηρίου μας είναι να συνειδητοποιήσουμε τι εικόνες έχουμε για την ζωή κι αν το επιθυμούμε να τις αλλάξουμε. Η μέθοδος του Κώστα Φωτεινού-Καφέ Σχολειό δεν παραβιάζει την θέληση του ατόμου για αλλαγή ούτε ως προς τον τρόπο αλλά ούτε κι ως προς το χρόνο εξέλιξης του.Στο τέλος του εργαστηρίου σας περιμένει μια έκπληξη.
Στο εργαστήριο αυτό,στο σύνολο των συναντήσεων θα δουλέψουμε την Ιδιωτική μας Λογική και τον Υπαρξιακό μας Φόβο,δηλαδή το φόβο της απώλειας της Αγάπης του σημαντικού ανθρώπου στην ζωή μας όταν είμασταν παιδιά. Διαπιστώνουμε όλοι μαζί ότι η αγάπη χωρίς όρους είναι απαραίτητη τροφή και πως η παρουσία ή η ελλειψη της δημιούργησε αυτό που είμαστε σήμερα. Στο τέλος του εργαστηρίου σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη.
Στο τέλος των δέκα συναντήσεων, δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους το χρειάζονται. Επίσης, για τα μέλη του εργαστηρίου αυτού,μια φορά την εβδομάδα παρέχεται τηλεφωνική υποστήριξη η διάρκεια της οποίας είναι.15 λεπτά.

Προτεινόμενη δωρεά 50 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2108670424-6937122768.Ο αριθμός συμμετεχώντων είναι περιοροσμένος.Εργαστήριο Αυτοπραγμάτωσης (Βιώματα, Role Playing και Ψυχόδραμα)

Είναι κατάλληλο για όσους έχουν ήδη διαγνώσει την Ιδιωτική τους Λογική και τον Υπαρξιακό τους Φόβο. Επαληθεύουμε τη χαρτογράφηση των (ψυχαναγκαστικών) χαρακτηριστικών της προσωπικότητας σε όλες τις θεματολογίες της ζωής ( επάγγελμα, φιλία, έρωτα, οικογένεια, κοινωνία) έτσι ώστε να μας γίνουν συνειδητά και να μην ελέγχουν τη ζωή μας. Συσχετίζουμε τα χαρακτηριστικά μας με τη σημερινή πραγματικότητα με στόχο να μας γίνεται αυτόματα η συνειδητοποίηση των περιοριστικών χαρακτηριστικών μας. Το Καφέ Σχολειό προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιούμε τις αλλαγές μας σε ασφαλές περιβάλλον γεμάτο αποδοχή και αγάπη χωρίς όρους, πριν τις δοκιμάσουμε στην καθημερινή ζωή.. Κι αυτό γίνεται σε μικρές ομάδες που συναντιούνται τακτικά μια φορά την εβδομάδα. Έτσι, βήμα-βήμα απαλλασσόμαστε από τους φόβους μας και κατακτούμε την ελευθερία, δηλαδή, την ηθελημένη υποταγή μας στους νόμους του σύμπαντος κόσμου. Έτσι φτάνουμε στην αυτοπραγμάτωση, επιστρέφουμε στον Εαυτό και γινόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Κάθε Τρίτη : 17:00 - 19:30 από 4/10/2016
Συντονίζουν : Παναγιώτης Φώτεινας-Βοϊνάς, Σοφία Φώτεινα-ΧατζηκοκόληΕργαστήριο Ασκήσεων Γιόγκα. Αναπνευστικές Ασκήσεις. Ελάχιστη Κίνηση. Διαλογισμός

Με ασκήσεις της Γιόγκα για τις Αρθρώσεις και τους Αδένες, asanas, καθώς και αναπνευστικές, προετοιμάζουμε το σώμα για τον καθιστό και σε Ελάχιστη Κίνηση Διαλογισμό, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να στραφούμε προς τα μέσα για να γνωρίσουμε τον Εαυτό, με συνέπεια να βελτιωθεί η υγεία μας, να εξαφανιστεί το στρες, να βελτιωθεί η μνήμη μας, να οξυνθεί η ευφυΐα μας, και να έχουμε μακροζωία.

Κάθε Τετάρτη : 18:30- 20:30 από 5/10/2016
Συντονίζει : Σοφία Φώτεινα- ΧατζηκοκόληΕργαστήριο Αυτογνωσίας (Βιώματα και Role Playing)

Είναι κατάλληλο για όσους ξεκινούν για πρώτη φορά το υπέροχο ταξίδι της αυτογνωσίας. Εδώ διερευνούμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας και «κεντάμε» παρέα την Ιδιωτική μας Λογική και τον Υπαρξιακό μας Φόβο που είναι τα δύο βασικά διαγνωστικά εργαλεία της μεθόδου Κώστας Φωτεινός – Καφέ Σχολειό στο ψυχοδιανοητικό επίπεδο. Η αυτογνωσία ασχολείται με τη διάγνωση των βασικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μας, με τις εικόνες που έχουμε για τη ζωή, για τους άλλους, για τον εαυτό μας, με τη σκέψη και τα συναισθήματά μας με τις αξίες και τις συμπεριφορές μας, με τις αγάπες και τους φόβους μας. Επειδή ένα μεγάλο μέρος από τις συμπεριφορές μας πηγάζει από το υποσυνείδητο, με τη διάγνωση της Ιδιωτικής Λογικής και του Υπαρξιακού Φόβου μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από το υποσυνείδητο στο συνειδητό κι έτσι ελέγχουμε εμείς τα χαρακτηριστικά μας αντί να μας ελέγχουν αυτά, όπως γίνεται συνήθως στην καθημερινή μας ζωή.

Ένα Σάββατο κάθε μήνα: 16:00-20:30.

Σάββατο 29/10/16
Σάββατο 17/12/16,
Σάββατο 21/1/17,
Σάββατο 18/2/17,
Σάββατο 18/3/17,
Σάββατο 22/4/17,
Σάββατο 20/5/17,
Σάββατο 17/6/17
Συντονίζουν : Τζούλη Δουφέκα, Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη.
Για όσους αγαπούν τον Διαλογισμό

Σας καλούμε σε κάθε πανσέληνο θα συναντιόμαστε στις 20:00 για να διαβάζουμε αποσπάσματα από την «Παιδεία του Βάθους», στη συνέχεια να τα συζητάμε και να κλείνουμε τη βραδιά με διαλογισμό από τις 22:00 ως τις 23:00.
Στις 16/10, στις 14/11, στις 13/12, στις 12/1/2017, στις 10/2, στις 12/3, στις 11/4, στις 10/5, στις 09/6, στις 09/7, στις 07/8/2016.

Εάν γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας μπορούμε να σας το υπενθυμίζουμε.
Αυτός ο διαλογισμός είναι παγκόσμιος και γίνεται κάτω από τις ευλογίες των σοφών Δασκάλων μας, Κώστα Φωτεινού, Swami Veda Bharati και Swami Rama. Για περισσότερες πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.swamiveda.org
http://swamiveda.org/html/newsletter.html,
http://www.bindu.org
Αν δεν μπορείτε να είσαστε στο χώρο μας, μπορείτε να κάνετε διαλογισμό την ίδια ώρα από το σπίτι σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ζητήστε μας να σας δείξουμε τη στάση διαλογισμού, τη χαλάρωση και την αναπνοή.

Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Συντονίζει: Σοφία Φώτεινα - ΧατζηκοκόληΕργαστήριο για μελλοντικούς γονείς, για εγκύους και νέα ζευγάρια

Η αγάπη μας για τον Άνθρωπο μας οδήγησε στο ξεκίνημα της ζωής που γίνεται την ώρα της σύλληψης στην κοιλιά της μάνας και ίσως και πιο πριν. Γιατί μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα οι γονείς για να αποδεχτούν και να υποδεχθούν τη νέα ψυχή, ευαισθητοποιημένοι οι ίδιοι στην πνευματική διάσταση. Να νιώσουν πως είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί τους σαν οδηγοί του σε αυτόν τον κόσμο και πως αυτό το συγκεκριμένο παιδί είναι ό,τι καλύτερο θα συμβεί ή τους έχει συμβεί για την ανάπτυξή τους.
Με τη Φιλοσοφία της Γιόγκα της Παράδοσης των Ιμαλάϊων, ( διαλογισμό, αναπνοές και εξειδικευμένες ασκήσεις γιόγκα,
Α). η μάνα θα ετοιμαστεί να επικοινωνεί με το παιδί της όσο ακόμα είναι στην κοιλιά και θα βοηθηθεί στην ώρα της γέννας.
Β). ο πατέρας θα βεβαιωθεί για το πόσο ουσιαστική είναι η συμπαράσταση και η συμμετοχή του τόσο στο διάστημα της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννηση του παιδιού.
Γ). το ζευγάρι θα νιώσει ότι το γεγονός της γέννησης τους ενώνει με έναν διαφορετικό τρόπο. Και με ευγνωμοσύνη στον Δημιουργό, το μεγάλωμα του παιδιού θα γίνει πιο απλό και πιο εύκολο.
Δ.) οι νέοι, που ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα γίνουν γονείς, προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν απλά και εύκολα, χωρίς φόβο και με πολλή εμπιστοσύνη για να φέρουν στον κόσμο αυτό μια νέα ζωή, διατηρώντας την όμορφη σχέση του ζευγαριού.

Οι συναντήσεις ξεκινούν με κάθε ζευγάρι ξεχωριστά και ακολουθούν οι ομαδικές συναντήσεις.
Συντονίζει :Σοφία Φώτεινα - ΧατζηκοκόληΕργαστήριο "Ανθρώπινες Σχέσεις στο Επάγγελμα, τη Φιλία και τον Έρωτα"

Στο εργαστήριο αυτό μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν παρακολουθήσει τα εργαστήρια της Αυτογνωσίας και της Αυτοπραγμάτωσης. Στη διάρκειά του δουλεύουμε με τις τρεις αυτές θεματολογίες σύμφωνα με τα προσωπικά χαρακτηριστικά της Ιδιωτικής Λογικής και του Υπαρξιακού Φόβου. Μέσω αυτών επαληθεύουμε τις περιοριστικές εικόνες, τις εντυπώσεις που έχουμε για τα γεγονότα, για τους ανθρώπους- τον εαυτό μας και τους άλλους- και τη ζωή, γύρω από αυτές τις θεματολογίες. Και αυτά με τη σειρά τους, επειδή λειτουργούν σαν καθρέφτης, μας δείχνουν σε ποιο σημείο να δουλέψουμε για την ανάπτυξή μας.

Συντονίζουν : Τζούλη Δουφέκα, Σοφία Φώτεινα ΧατζηκοκόληΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
στο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»
Παρασκευή 9, Σάββατο 10, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016


Παρασκευή 15:00-17:30 και 17:30-20:00 Συνάντηση με τους Δασκάλους.

Θέμα συζήτησης:
Θέματα συζήτησης: από την «Παιδεία του Βάθους» του Κώστα Φωτεινού, και προσωπική ανάπτυξη των Δασκάλων.
Ελεύθερη συμμετοχή.
Επόμενες ημερομηνίες: 7/10, 25/11, 9/12, 13/1/2017, 10/2, 10/3, 7/4, 12/5, 9/6.
Σάββατο 09:30-11:30 Σειρά Ανεξάρτητων Σεμιναρίων για γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. [στις 26/11: Ποια είναι η ιδανική οικογένεια]

Επόμενες ημερομηνίες: 8/10, 26/11, 10/12, 14/1/2017, 11/2, 11/3, 8/4, 13/5, 10/6Σάββατο 12:00-15:00 ΝΕΟ Εργαστήριο Αυτογνωσίας για Γονείς (αφορά στους γονείς που ξεκινούν για πρώτη φορά)

Σε αυτό το εργαστήριο διερευνούμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας (ψυχο-διανοητικό επίπεδο) για να δούμε ποια μας βοηθούν και ποια μας δυσκολεύουν στις σχέσεις μας. Χρησιμοποιούμε από τη Μέθοδο «Καφέ-Σχολειό-Κώστας Φωτεινός», την «Ιδιωτική Λογική» και τον «Υπαρξιακό Φόβο», για να διερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά μας, μέσα από αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Η ατμόσφαιρα της ομάδας που είναι γεμάτη αποδοχή και αγάπη, μας βοηθά να ξεδιπλώσουμε όλα τα πανέμορφα χαρακτηριστικά μας που ίσως κάποιες φορές τα χρησιμοποιούμε υπέρ μας και άλλες φορές ίσως όχι, ενώ είναι σίγουρο πως όταν δημιουργήθηκαν ήταν απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Διαπιστώνουμε όλοι μαζί πως η αγάπη χωρίς όρους είναι απαραίτητη τροφή και πως η παρουσία της ή η έλλειψή της δημιούργησε αυτό που είμαστε σήμερα. Όπου οι ίδιοι επιθυμούμε κάνουμε τις αλλαγές μας με την υποστήριξη, την αποδοχή και την αγάπη της ομάδας και του εαυτού μας.

Συμμετοχή: 30 ευρώ
Επόμενες ημερομηνίες: 8/10, 26/11, 10/12, 14/1/2017, 11/2, 11/3, 8/4, 13/5, 10/6
Σάββατο 17:00-20:00 Εργαστήριο Αυτογνωσίας για Γονείς (αφορά στους γονείς που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016 και όσους αναπλήρωσαν τις συναντήσεις)

Το περιεχόμενο του εργαστηρίου είναι ίδιο με το προηγούμενο.

Επόμενες ημερομηνίες: 8/10, 26/11, 10/12, 14/1/2017, 11/2, 11/3, 8/4, 13/5, 10/6Κυριακή 10:00 - 14:00 Εργαστήριο Αυτοπραγμάτωσης για Γονείς, με βιώματα,Role Playing και Ψυχόδραμα (αφορά στους γονείς που έχουν ολοκληρώσει τη διερεύνηση της Αυτογνωσίας)

Συνεχίζουμε να συνειδητοποιούμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας (Ιδιωτική Λογική και Υπαρξιακό Φόβο) σε όλες τις θεματολογίες της ζωής (επάγγελμα, φιλία, έρωτα, οικογένεια, κοινωνία) και τα συσχετίζουμε με τη σημερινή πραγματικότητα με στόχο να μας γίνεται αυτόματα η συνειδητοποίηση των περιοριστικών χαρακτηριστικών μας για να μπορούμε να επεμβαίνουμε όταν το επιθυμούμε. Το Καφέ Σχολειό προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιούμε τις αλλαγές μας σε ασφαλές περιβάλλον γεμάτο αποδοχή και αγάπη χωρίς όρους, πριν τις δοκιμάσουμε στην καθημερινή ζωή έτσι ώστε να μην ελέγχουν τη ζωή μας. Βήμα-βήμα απαλλασσόμαστε από τους φόβους μας και κατακτούμε την ελευθερία, δηλαδή, την ηθελημένη υποταγή μας στους νόμους του σύμπαντος κόσμου. Έτσι φτάνουμε στην αυτοπραγμάτωση, επιστρέφουμε στον Εαυτό και γινόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Επόμενες ημερομηνίες: 9/10, 27/11, 11/12, 15/1/2017, 12/2, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6Κυριακή 16:00-17:30 Νέα Ζευγάρια - Μέλλοντες Γονείς - Έγκυες μητέρες.

Προετοιμασία σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο για να καλέσουμε μια νέα ψυχή σε αυτόν τον κόσμο.

Συμμετοχή:10 ευρώ
Επόμενες ημερομηνίες: 9/10, 27/11, 11/12, 15/1/2017, 12/2, 12/3, 9/4, 14/5, 11/6Κυριακή 18:00- 20:00 Εργαστήριο της Φιλοσοφίας/ Επιστήμης της Γιόγκα, με τη Μέθοδο της Παράδοσης των Ιμαλαΐων και της Ελάχιστης Κίνησης με τη Μέθοδο του Κώστα Φωτεινού.

Σε αυτό το Εργαστήριο αναπτύσσουμε τη Φιλοσοφία της Επιστήμης της Γιόγκα με παραδείγματα και βιώματα από την καθημερινή μας ζωή. Στη συνέχεια κάνουμε ασκήσεις για τις αρθρώσεις και τους αδένες. Και, έχοντας προετοιμαστεί έτσι, κάνουμε τις στάσεις της Γιόγκα (asanas)ολοκληρώνουμε τη δουλειά μας με Αναπνευστικές Ασκήσεις, Διαλογισμό και αργότερα με Ελάχιστη Κίνηση που, όπως έχει αποδειχτεί μετά από επιστημονική έρευνα στην Ιαπωνία, μας δίνει τη δύναμη να αλλάξουμε όχι μόνο σαν άνθρωποι αλλά ακόμα και το ίδιο το DNA μας.
Θα δοθούν επίσης οι βασικές αρχές του Διαλογισμού και Αναπνευστικές Ασκήσεις που απαλλάσσουν από το στρες και βελτιώνουν τη μνήμη

Συμμετοχή:10 ευρώ
Επόμενες ημερομηνίες: 9/10, 27/11, 11/12, 15/1/2017, 12/2, 12/3, 9/4, 15/5, 12/6# Όλα τα Εργαστήρια συναντιόμαστε μια φορά το μήνα, την ίδια μέρα και ώρα. Αν χρειάζεστε φύλαξη παρακαλούμε συνεννοηθείτε με την Σοφία Φώτεινα στο 6937122768 και εκείνη θα το ρυθμίσει με το σχολείο.

# Αν χρειάζεστε μια προσωπική συνάντηση, συνεννοηθείτε με την Σοφία Φώτεινα στο 6937122768.ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη