ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ | ΕΙΜΑΣΤΕ | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
        
εργαστήρια
ατομικές συνεδρίες
σεμινάρια
ψυχαγωγικές βραδιές
συνέδρια - εκδηλώσεις
νέες δραστηριότητες
διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

νέες δραστηριότητες

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Προσφοράς, το Καφέ Σχολειό ξεκινά τρεις νέες δραστηριότητες για τη στήριξη ανθρώπων που τις έχουν ανάγκη, αλλά, λόγω των συνθηκών αδυνατούν να τις υποστηρίξουν οικονομικά. Όλα τα τελευταία χρόνια, γίνονταν από όλους μας αυτές οι προσπάθειες μεμονωμένα και βοηθούσαμε όσους μας ήταν δυνατό. Τώρα όμως, θα θέλαμε να αναπτύξουμε περισσότερο αυτήν την κοινωνική προσφορά για την οποία, σαν περιεχόμενο, έχουμε εμπειρία 36 ετών στην Ελλάδα.

Οι τρεις νέες δραστηριότητες είναι:
Ι.) ΝΕΟΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ, ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ (προετοιμασία και υποστήριξη)
ΙΙ.) Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΙΙΙ.) Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Παρακαλούμε:

Α.) Εάν γνωρίζετε ανθρώπους που χρειάζονται αυτές τις υπηρεσίες, χωρίς οικονομική συμμετοχή, να μας ενημερώσετε σχετικά.

Β.) Εάν προτίθεστε να προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας σε μια από αυτές τις δραστηριότητες να αναφέρετε τον τομέα που ενδιαφέρεστε και τις γνώσεις σας γενικά, (θα ακολουθήσει συνάντηση). Οι υπηρεσίες που χρειάζονται είναι σχετικά με την οργάνωση αυτών των δραστηριοτήτων. Ήδη, εθελοντές από τις ομάδες μας ξεκίνησαν να δουλεύουν γι’ αυτό το σκοπό.

Ο ρόλος μας αυτή τη φορά, εκτός από την παροχή αυτής της υπηρεσίας θα είναι και αναζήτηση πηγών υλικής - οικονομικής βοήθειας. Έτσι θα θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με ιδρύματα ή ιδιώτες που μπορούν να στηρίξουν αυτές τις δραστηριότητες υλικά - οικονομικά. Γι’ αυτό, αν γνωρίζετε κάποιους, ιδρύματα ή πρόσωπα, που ενδιαφέρονται να στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια, ζητήστε μας να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Είναι εξίσου μεγάλη λειτουργία να έχουμε την ταπεινότητα να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε, όσο και να έχουμε την ταπεινότητα να την προσφέρουμε. Αυτήν την τελευταία θέλουμε να τονίσουμε, σαν μια λειτουργία που ενισχύει την προσωπική μας ανάπτυξη και πιστεύουμε ότι κάποιοι από εμάς είναι έτοιμοι για να κάνουν αυτό το βήμα. Έτσι, δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει να βάλει σε πράξη αυτές τις ιδέες.

Ο Δάσκαλός μας Κώστας Φωτεινός έλεγε ότι χρειάζεται να δίνουμε όχι από αυτό που μας περισσεύει, αλλά από αυτό που δεν έχουμε. Όσοι τον γνωρίσατε από κοντά ίσως θυμάστε που από «λάθος» μας έλεγε: «Όποιος έχει ένα πουκάμισο να δίνει τα δύο». Και φαντάζομαι πως σας είναι γνωστό το κοάν του: «Όλα τα χάνουμε εκτός από αυτά που δίνουμε.» Και όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, πρέπει να προσφέρουμε την «δεκάτη» δηλαδή να προσφέρουμε για το κοινό καλό το ένα δέκατο από αυτό που έχουμε.


Περιμένοντας τη συνεργασία σας,
Με την αγάπη μας,
Σοφία Φώτεινα και συνεργάτες.ΧΑΡΤΗΣ GOOGLE

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη