Δάσκαλοι της Himalayan Yoga Meditation
Ο Swami Ritavan Bharati ζει μια ζωή αφιερωμένη να υπηρετεί την Αγιότητα του τον Swami Rama των Ιμαλαΐων και τον Swami Veda Bharati από το 1971. Με τις ευλογίες που του παραχωρήθηκαν μετά από το maha-samadhi (τη συνειδητή εγκατάλειψη του σώματος) του Swami Veda, υπηρετεί τώρα σαν Πνευματικός Οδηγός του AHYMSIN (Association of Meditation Societies International), (Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού) και σαν επικεφαλής του Άσραμ έχει την Πνευματική Διεύθυνση του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) στο Rishikesh, Ινδία.

Με την ευλογία του Swami Rama των Ιμαλαΐων, του δόθηκε ο μοναστικός όρκος του sanyasa (swami) το 2007.

Παρόλο ότι κατέχει πολλά ανώτατα πτυχία και βεβαιώσεις, μένει τώρα στην Ινδία δίνοντας την προσοχή του στην πνευματική ζωή. Μαζί με τα καθήκοντά του ως πνευματικού οδηγού του Παγκόσμιου AHYMSIN, από το 1997 έχει διδάξει τις πρακτικές της Γενεαλογίας, από την Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Νοτιοανατολική Ασία. Διαθέτει επίσης πολύ από τον χρόνο του στην καθοδήγηση της Διεθνούς Εταιρίας Εκπαίδευσης Δασκάλων της Γιόγκα των Ιμαλαΐων (HYT-TTP) και στην εκπαίδευση πολλών δασκάλων Γιόγκα.

Ο Swami Ritavan έχει το χάρισμα να καθοδηγεί και να διευθύνει «Αναχωρήσεις Σιωπής και Διαλογισμού» (retreats) ανάλογα με τον πολιτισμό κάθε περιοχής. Είναι ολιγόλογος και εστιάζει πρωταρχικά στην εσωτερική ζωή. Συνεχίζει την γενεαλογία των Μεγάλων Δασκάλων του (Guru), της Παράδοσης των Ιμαλαΐων, υπηρετώντας τη Γενεαλογία με απαράμιλλη αφοσίωση.

Η Swami Nityamuctananda Saraswati (Doctor Christa- Maria-Herrmann),γεννήθηκε στη Γερμανία, έχει βρετανική υπηκοότητα και ζει στην Κορνουάλη. Αρχικά σπούδασε Θεολογία και στη συνέχεια Ψυχολογία, Εκπαίδευση, φιλοσοφία, τέχνες και ζωγραφική.

Δίδαξε σε κολέγια και πανεπιστήμια πολλών χωρών. Το κέντρο των μελετών και της διδασκαλίας της ήταν πάντα η αυτογνωσία. Ταξίδεψε στην Ασία, Αυστραλία και Αμερική και αυτά τα ταξίδια της ξύπνησαν το ενδιαφέρον για την ανατολική φιλοσοφία (Ταοϊσμό, Ζεν, Σιάτσου- το οποίο μελέτησε και άσκησε).

Έγινε μοναχή της Γιόγκα το 2003 από τον Swami Anubhavananda και ορκίστηκε στην Παραδοσιακή Βεδική Τελετή με τον Swami Veda Bharati στην Παράδοση των Ιμαλαΐων το 2007.Το 1977 πήρε το ντοκτορά της στην οικολογική φιλοσοφία με θέμα τα πέντε μεγάλα στοιχεία. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει γι΄ αυτά και για τη φιλοσοφία της Yoga και το διαλογισμό σε πολλές χώρες από την Ισπανία στη Ν. Ζηλανδία., από τη Γερμανία στο Μεξικό, από τη Σιγκαπούρη και Αυστραλία στην Ιρλανδία, σε ανεξάρτητα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων της Yoga καθώς και μέσα στην Παράδοση των Ιμαλαΐων.

Το 1997 βραβεύτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη με το Βραβείο Παγκόσμιας Ειρήνης για την προσφορά της στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Το 2015 με δική της πρωτοβουλία ιδρύθηκε το «Συμβούλιο των Ευρωπαίων Γιαγιάδων», μετά από την επαφή της με τις «13 Αυτόχθονες Γιαγιάδες», διεθνώς, που έχει στόχο την προστασία της γης, των παιδιών και την εξισορρόπηση της θηλυκής με την αρσενική ενέργεια, για να εξελιχθεί ποιοτικά το ανθρώπινο είδος

Ο Dr. Stephen (Stoma) Parker, PsyD, ERYT 500

Ασκεί επίσημα το επάγγελμα του ψυχολόγου ιδιωτικά στην Μινεσότα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Saint Mary και στη Σχολή Επαγγελματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Saint Thomas.

Έκανε το ντοκτορά του με τον Bradford Keeney, PhD, οικογενειακό θεραπευτή φημισμένο για την εμπειρία του με αυτόχθονες θεραπευτές.

Λόγιος της Σανσκριτικής Γλώσσας.

Το 2004 βοήθησε στην εισαγωγή των Σπουδών της Γιόγκα στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Έχει δώσει ομιλίες για τον Διαλογισμό, την Ψυχολογία της Γιόγκα κτλ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, την Ολλανδία, την Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Νότια Αφρική, Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Ινδία.

Ο Pandit Dabral διευθύνει το Himalayan Yoga Meditation Center στο Κάλγκαρυ, Καναδά. Επίσης, δίνει μύηση σε μάντρα και είναι μέλος του "AHYMSIN ADHYATMA SAMITI", δηλ. Μέλος της Πνευματικής Επιτροπής. Ο Pandit Dabral γεννήθηκε κοντά στο Dehradun, στην Ινδία, σε μία οικογένεια λογίων της Σανσκριτικής Γλώσσας. Το ντοκτορά του είναι στη Φιλοσοφία της Γιόγκα και στη Σανσκριτική γλώσσα από το Varanasi, στην Ινδία.

Αφοσιωμένος μαθητής του Swami Rama των Ιμαλαΐων, εκπαιδεύτηκε από τον Swami Veda Bharati. Έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Swami Rama να δίνει μυήσεις και έχει ήδη μυήσει εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο Pandit Dabral είναι ένας έμπειρος Δάσκαλος της Παράδοσης των Ιμαλαΐων που είναι ικανός να μεταφέρει τις αυθεντικές διδασκαλίες των Δασκάλων της Γιόγκα σε όλους τους τύπους των μαθητών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών χαίρονται την προσήνειά του και το χιούμορ του.

Η γνώση του στη Σανσκριτική γλώσσα και στις γραφές της Γιόγκα είναι τεράστια και περιεκτική, ενώ συγχρόνως μπορεί να εξηγεί περίπλοκες ιδέες με τρόπο κατανοητό που εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή. Φέρνει τις εμπειρίες και τη γνώση των σοφών των Ιμαλαΐων στην καθημερινή ζωή.

Η Maryon Maass είναι μια έμπειρη Δασκάλα της γιόγκα (Παράδοση Ιμαλαΐων και Iyengar), της μεθόδου Feldenkrais και του Qi Gong. Έζησε πολλά χρόνια στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) στο Rishikesh της Ινδίας και σήμερα ζει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκπαιδεύει στα λεπτά επίπεδα του σώματος και του νου, μέσα από παρατήρηση της αναπνοής, των συνηθειών και των συναισθημάτων, διδάσκει συμπάσχοντας με έμπνευση και ηρεμία και με την πρόθεση να διευρύνει τη συνειδητότητα για αυτο-διερεύνηση και αυτοθεραπεία στους μαθητές της.

Η Maryon νιώθει πως το εσωτερικό ταξίδι είναι απόλυτα ασφαλές και ενθαρρύνει μια απαλή ματιά μέσα από το παράθυρο του σύμπαντος, από όποιο σημείο κι αν ξεκινά κανείς να κοιτάζει. Οι δάσκαλοί της είναι οι Swami Veda Bharati, Judith Lasater και ο Master Hong Liu.

Σοφία Φώτεινα - Χατζηκοκόλη

Αφού σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ), Παιδαγωγικά [στην Ελλάδα (Σχολή Νηπιαγωγών), στη Γαλλία (R. Steiner) και την Αγγλία (Maria Montessori)], την Μέθοδο Αυτογνωσίας "Κώστας Φωτεινός - Καφέ Σχολειό", "Ελάχιστη Κίνηση" και "Συνοδεία για τη Μετάβαση στην τελευταία φάση της ζωής" (accompagnonnage) επίσης από τον Κ. Φωτεινό, συνεχίζει από το 2010 έως σήμερα τις σπουδές της στην Ινδία, με τους Δασκάλους Swami Rama των Ιμαλαΐων, Swami Veda Bharati και Swami Ritavan Bharati και έχει πιστοποίηση από την "Association of Himalayan Yoga Meditation Societies International" και από την "Himalayan Yoga Tradition - Teacher Training Program" ως δασκάλα της Γιόγκα RYT 500. Η πιστοποίηση είναι αναγνωρισμένη από τη "Yoga Alliance" και την "CYA International".

Έχει ειδικευτεί στην Γιόγκα για παιδιά και για εγκύους. Εκτός από την Ελλάδα διδάσκει στην Ινδία γονείς που έρχονται με τα παιδιά τους από όλα τα μέρη του κόσμου για να ασκηθούν στη Γιόγκα των Ιμαλαΐων, και έχει διδάξει στο Μεράνο και την Φλωρεντία, της Ιταλίας.

Συνεργάζεται στο πρόγραμμα "Meditation Project" στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama, στο Rishikesh, όπου απομαγνητοφωνούνται και μεταφράζονται πολλές δεκάδες είδη διαλογισμού από τα Αγγλικά - όπως μας παραδόθηκαν από τον Swami Veda Bharati, με αύξοντα βαθμό δυσκολίας - σε 27 γλώσσες.

Στην Αθήνα συντονίζει το "Himalayan Yoga Meditation of Hellas".

Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά, μαζί με την Χρυσάνθη Φωτεινού - Κισατζεκιάν, το βιβλίο του Swami Veda Bharati, "The Night Birds", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καφέ Σχολειό με τον τίτλο "Τα πουλιά της νύχτας", και τώρα μεταφράζουν το "Kundalini, Stilled or Stirred" επίσης του Swami Veda Bharati.